В закона за държавния бюджет се въвежда ново правило с

...
В закона за държавния бюджет се въвежда ново правило с
Коментари Харесай

КАТ си търси глобите от работодателя

В закона за държавния бюджет се вкарва ново предписание за увеличение на събираемостта на санкциите за водачите. Според предлагането, с изключение на Министерство на вътрешните работи, работодателят също ще може да връчва фишове за пътни нарушавания.

Собствениците на компании показват опасения, че това ще наложи спомагателни отговорности на бизнеса и ще изисква наемане на спомагателни чиновници. Предложението срещна сериозен отпор от работодателите, а даже и от чиновниците.

Бившият началник на КАТ, Тенчо Тенев, счита предлагането за " безразсъдно ". Той разяснява пред bTV: " Това са жестоко казано нелепости. Работодателят не може да постанова на своите чиновници, в това число шивачки, да заплащат санкциите им към страната. За тази цел има държавни институции. "

Предлага се също по този начин фишовете да бъдат изпращани и по електронен път и да се смятат за връчени. Министерство на вътрешните работи към момента не разясняват направените оферти.

Финансовият министър Асен Василев акцентира, че понастоящем се събират по-малко от 50% от санкциите и фишовете. Той показва мнение, че всички ограничения, които могат да усилят събираемостта от нарушителите, следва да бъдат приложени. Също по този начин акцентира, че електронното връчване е ефикасна мярка.

Ако не се одобри санкцията от наказвания, индивидът, който се опита да я връчи, ще би трябвало да върне разписката в Министерство на вътрешните работи. Това обаче нормативно изисква два подписа - на него и на очевидец.

Източник: lupa.bg

 

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР