В задоволително общо състояние са 14-те деца, настанени в болницата

...
В задоволително общо състояние са 14-те деца, настанени в болницата
Коментари Харесай

14 деца с хранително натравяне са настанени в болницата в Разлог

В приемливо общо положение са 14-те деца, настанени в болничното заведение в Разлог, след подозрения за хранително натравяне, заяви за Радио Благоевград шефът на здравното заведение доктор Божидар Велев. Децата, на възраст от 9 до 16 години, са от София и са били на зелено учебно заведение, настанени в хотел в Банско.

Те са признати с разнообразни недоволства – гадене, повръщане, разстройство и обезводняване – нощес към 01:00 часа. Екипи на РЗИ взимат проби от храната, пространствата и водата в хотела, с цел да се откри повода за недоволствата и симптоматиката на децата. 

Проследява се и това, какво и къде са консумирали отвън хотела. За момента не се постанова превозването им до друго лечебно заведение. Д-р Велев заяви, че ще се запознае с направените досега проучвания и с отчета на лекуващите лекари, само че е безапелационен, че няма сериозна заплаха за здравето на настанените дребни пациенти.

Последният случай с огромен брой възпитаници, които пострадаха от храна в хотел в Банско, е от лятото на 2012 година, когато децата бяха консумирали некачествено пилешко месо. Засега няма безапелационна информация дали храна от хотела е причина за настъпилите недоволства, ще бъде проучен и личният състав в обекта.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР