„В задкулисни разговори не сме участвали и не сме търсени.

...
„В задкулисни разговори не сме участвали и не сме търсени.
Коментари Харесай

Халил Летифов: ДПС не участва в задкулисни разговори

„ В подмолни диалози не сме взели участие и не сме търсени. За какво задкулисие може да се приказва, откакто не сме си споделили и „ Добър ден “ на тази тематика “, съобщи Халил Летифов - зам.-председател на парламентарната група на Движение за права и свободи във връзка обвиняванията, че се водят скрити договаряния за поддръжка на политически сили при съставянето на държавно управление.

„ От тук насетне ние сме изразили нашата позиция, което демонстрира, че няма потребност от подмолни сделки “, добави той в предаването „ Тази заран “.

Казахме, че ще подкрепим вероятно мандат на трите нови партии в националното заседание, което не постанова да се водят подмолни сделки, изясни Халил Летифов.

„ Доста политически субекти се включиха в анти Движение за права и свободи говоренето, само че те се включиха и между тях. Това е една окопна политическа война, в която не участваме “, добави той.

За анкетата комисия за инспекция на „ Росенец “ зам.-председателят на Движение за права и свободи уточни, че първо би трябвало да стане ясно защо тъкмо е тази комисия.

„ Видяхме синхронизирани деяние сред ГЕРБ и „ Демократична България “ – две обединения оферират една и съща комисия. Те бяха координирани и предишното лято на „ Росенец “ “, означи той.

„ Имаме наша информация, само че дано да разберем какво ще търсят на „ Росенец “ и за какво не включват „ Буджака “ или други забавни парцели “, добави Летифов.

Според него разговорът в новото национално заседание е нарушен. „ Никой с никого не си приказва и във връзка с по този начин нареченото сформиране на държавно управление, което тече като процедура сега “, означи Халил Летифов.

„ Ние декларирахме нашата позиция от позиция на изборните резултати – явно ГЕРБ и Българска социалистическа партия изгубиха сериозна поддръжка от своите гласоподаватели. Това са обстоятелства, които отчетохме и нашата позиция за това е да подкрепим държавно управление, препоръчано от новите партии “, изясни той.

„ Движение за права и свободи има повече от 30 години парламентарен и политически живот и ние сме непрекъснат участник и не мисля, че това е грях. Ние сме били поредни и предвидими и мисля, че политическият ни живот има потребност от това. Промяната от заран до вечер по няколко пъти на главните цели крие голям риск “, съгласно Халил Летифов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР