В забранената зона около АЕЦ Чернобил пламнаха няколко пожара, предаде

...
В забранената зона около АЕЦ Чернобил пламнаха няколко пожара, предаде
Коментари Харесай

Пожари лумнаха край Чернобил

В неразрешената зона към АЕЦ " Чернобил " пламнаха няколко пожара, съобщи ДПА, базирайки се на украинския парламент, който цитира данни от Европейската галактическа организация.

Общо седем огнища са обхванали повърхност от над 2 квадратни километра. Пожарите към този момент са изгасени. Радиационните нива в региона са в нормите, заяви украинският министър, отговарящ за опазването на околната среда и естествените запаси, Руслан Стрилец, представен от Асошиейтед прес.

Няма данни повишени равнища да са регистрирани на територията на България, сочат данните на Агенцията за нуклеарно контролиране към 8 часа на 22 март.

Районът към АЕЦ " Чернобил " - място на най-тежката цивилна нуклеарна повреда в историята - попадна под съветски надзор малко след началото на войната в Украйна, напомня ДПА.

Пожарите " евентуално са породени от въоръжената експанзия на Руската федерация, а точно - посредством обстрел или тенденциозен палеж ", твърди украинският парламент.

Тази информация не е доказана от самостоятелни източници, отбелязва ДПА. В региона и преди неведнъж са избухвали пожари, като да вземем за пример напролет на 2020 година, когато украинските управляващи неведнъж увериха, че няма заплаха за популацията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР