В забързаното ежедневие приготвянето на по-голямо количество храна е голямо

...
В забързаното ежедневие приготвянето на по-голямо количество храна е голямо
Коментари Харесай

Грешките, които всяка домакиня допуска при затопляне на храната

В забързаното всекидневие приготвянето на по-голямо количество храна е огромно улеснение за всяка стопанка. Но постоянно позволяваме неточности при нейното стопляне.
1. Недостатъчно висока температура при стопляне на храната
Затоплянето на храната би трябвало да се реализира на висока температура, с цел да се отстранен рисковите бактерии. Подгряването на сосове и супи е наложително да се реализира при точка на шупване. 
Когато употребявате микровълновата фурна за претопляне, равномерното нагряване е от основно значение за гарантиране на сигурността на храната. За задачата е добре да заложите на фурна, която има алтернатива за отмерено стопляне.
2. Неколкократно претопляне на храната за интервал от няколко дни
Готовите ястия могат да се съхраняват в ледник от три до пет дни, а във фризера до четири месеца. След приключването на този период храната не би трябвало да се затопля наново и да се употребява. 
3. Съхраняване в прекомерно топъл ледник
 Спри да изхвърляш храна! Ето няколко съвета по какъв начин да намалиш прахосването й Спри да изхвърляш храна! Ето няколко съвета по какъв начин да намалиш прахосването й
Хубаво е да готвим толкоз храна, колкото можем да изядем. Истината е обаче, че от време на време това не се получава. Може би готвите единствен...
Много домакини не обръщат внимание на температурния режим на хладилника си. Запознайте се с инструкциите, приложени от производителя и задайте вярната температура на уреда, с цел да избегнете риска от стомашни неразположения в следствие от неправилното предпазване на храната. Ако храната се съхранява при погрешен температурен режим, даже и да я затоплите вярно, това няма да ви спести проблемите по-късно.
4. Комбинирано замърсяване в микровълновата фурна
Ако употребявате микровълновата фурна за топене на месо, в нея остават бактерии, които по-късно прилепват към храната, която затопляте. Решението е да почиствате усърдно фурната след всяко топене на месо в нея. 
 
 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР