В южния френски град Марсилия мъж е бил изправен пред

...
В южния френски град Марсилия мъж е бил изправен пред
Коментари Харесай

Мъж е арестуван във Франция заради кражба на застрашени маймуни

В южния френски град Марсилия мъж е бил изправен пред арбитър по съмнение, че е откраднал 14 застрашени маймуни от зоологическа градина, оповестиха правосъдни източници, съобщи Агенция Франс Прес.


През нощта на 26 против 27 януари незнайни лица са проникнали в тропическата зоологическа градина в Ла Лонд-ле-Морес, на към 70 км източно от Марсилия, и са отмъкнали 14 маймуни от рода Саимири.

Известни още като маймуни катерици, животните, произхождащи от Централна и Южна Америка, са включени в аления лист на застрашените типове на Международния съюз за отбрана на природата (IUCN).

Всяка от тях може да доближи цена от няколко хиляди евро на черния пазар.

Едно лице е било задържано в Марсилия, където са били открити и три от маймуните, заяви старшият прокурор в средиземноморския град Тулон Самуел Финиелц.

Полицията заяви, че е разкрила една от маймуните в мазето на жилищната постройка в южната част на Марсилия, където живее обвиненият.

Други две са били оставени пред дома на жител, който се обадил в Дружеството за отбрана на животните (SPA).

Всички маймуни са родени в зоологическата градина и са снабдени с идентификационни чипове.


Финиелц съобщи, че 20-годишният обвинен, " чийто автомобил е забелязан покрай мястото на закононарушението ", отхвърля да е забъркан.

Той е бил арестуван за 48 часа и изпратен пред съдия-следовател.

Прокурорите желаеха обвинявания в кражба и държане и превозване на предпазени типове като част от проведена незаконна група.

Максималната присъда е седем години затвор.

" Изглежда, че на борда на автомобила е имало няколко души и тази кражба е изисквала авансово обмисляне ", съобщи Финиелц.

Прокурорите са поискали обвиненият да бъде арестуван под стража, с цел да не може да унищожи доказателства и да се свърже с възможните си съучастници, добави той.

Всеки, който знае за останалите 11 маймуни, би трябвало да се свърже с полицията, защото " продължителността на живота им без подобаващи грижи е доста лимитирана ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР