В Южна Каролина бе арестуван мъж, обвинен в няколко кражби,

...
В Южна Каролина бе арестуван мъж, обвинен в няколко кражби,
Коментари Харесай

Използван е Apple AirTag за проследяване на мъж, откраднал стоки на стойност поне 15 000 долара

В Южна Каролина бе задържан мъж, упрекнат в няколко обири, с помощта на функционалностите на Apple AirTag за следене на местоположението.

Полицията заяви, че мъж от Южна Каролина е откраднал сейф от ресторанта Sneaky Beagle през юли. Към сейфа е бил прикован Apple AirTag – устройството, което оказва помощ на полицията да наблюдава дейностите на мъжа. Именно поради AirTag полицията схваща и за поредност от други обири в региона.

Смята се, че мъжът на име Смит е откраднал пари, чанти с пари и други предмети от четири разнообразни ресторанта. Общата стойност на откраднатото към момента се обяснява, само че се допуска, че е сред 15 000 и 20 000 $. Смит бе арестуван предишния петък и в този момент е в пандиза на окръг Хори. Съдебното му съвещание е планувано за 1 август.

Без подозрение AirTag е един от най-практичните артикули, създавани от Apple. Този дребен, само че ефикасен артикул, който можете да прикрепите към вашия ключодържател, портфейл, мотоциклет или даже нашийника на вашия домакински любим, като ви разрешава да наблюдавате местоположението на кучето си, приятелите и фамилията и даже на скъпите си движимости.

Тази технология обаче има съществени дефекти. В началото на юли AirTag е бил употребен от мъж, който е желал да наблюдава актрисата Хана Роуз Мей. Единственото нещо, което е попречило на обстановката да ескалира, е известието „ Find My ”, появило се на нейния iPhone, при което са взети нужните ограничения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР