В Южен Уелс и Северозападна Англия бе издаден червен код

...
В Южен Уелс и Северозападна Англия бе издаден червен код
Коментари Харесай

Англия и Южен Уелс очакват опустошителна буря

В Южен Уелс и Северозападна Англия бе публикуван червен код във връзка на бурята Юнис, която се чака да бъде най-опустошителната стихия, достигала Британските острови за последните 30 години.

Издаването на червен код, което значи заплаха за живота, е извънредно рядко, само че метеоролозите нямат съмнения по въпроса, тъй като се чака бурята Юнис да връхлети призори с ветрове със скорост от 160 километра в час тук-там. Основинят удар ще понесат бреговете на британските графства Корнуол, Девън и Самърсет, както и Южен Уелс. Предполага се също, че бурята ще донесе значителни превалявания от дъжд и сняг. Юнис обаче ще продължи да вилнее през целия ден преминавайки през цялата южна и междинна част на Англия. Всички влакове в Уелс са анулирани за деня. Много забележителности, които по принцип би трябвало да са цялостни с гости, защото е ученическа почивка,  няма да отварят. Сред тях са виенското колело London Eye в столицата Лондон, Ботаническата градина и Зоопарка, замъка Уорик и Леголанд.

Стотици учебни заведения в регионите, които се чака да бъдат наранени най-тежко, също ще останат затворени. Хората бяха предизвестени да останат по домовете си и да излизат или пътуват, единствено в случай че това е извънредно неотложно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР