В Южен Китай са открити човешки останки на сто хиляди

...
В Южен Китай са открити човешки останки на сто хиляди
Коментари Харесай

Свързващото звено между неандерталеца и човека

В Южен Китай са открити човешки остатъци на 100 хиляди години. Според данни от ново проучване, фосилите – брадичка и долна челюст – са принадлежали на актуален човек от неандерталски вид.

Един от фамозните експерти по неандерталци, професорът по антропология от университета Вашингтон в Сент Луис – Ерик Тринкаус, твърди че тази находка потвърждава нещо доста забавно.

А точно, че съществува връзка сред архаичните и актуалните групи хора освен в Европа и Африка, само че и в Азия. Най-вероятно останките, открити в Южен Китай, принадлежат на свързващото звено сред неандерталците и актуалния човек.

Според него актуалните хора са се популяризирали в южна Европа и южна Азия преди 100 хиляди години, а архаичният вид хора са останали по северните региони. Съвременните хора се преместили към югозападна Азия преди петдесет хиляди години.

Екипът учени, управителен от Тринкаус, допуска, че анатомично актуалният човек се е появил първо в екваториална Африка.

След това се е насочил към Азия, или пък от територията на Южен Китай е почнал преходът на популацията в интервала на епохата на късния плейстоцен.

Според Тринкаус кръстоската сред актуалните и архаичните хора сигурно се е получила. В последна сметка азиатските неандерталци отчасти са били всмукани от популацията на актуалния човек и това се е случило преди към четиридесет хиляди години.

Защо популацията на актуалния човек е била публикувана в Африка и Южна Азия? Учените признават, че към този момент нямат задоволително необорим отговор на този въпрос. Остава неразбираемо и за какво, макар вероятността на кръстосването на разнообразни фамилии на популацията в Европа и Азия, актуалните поданици са толкоз разнообразни.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР