В YouTube канала Digital Foundry бе публикуван подробно описание на

...
В YouTube канала Digital Foundry бе публикуван подробно описание на
Коментари Харесай

Излязоха подробности за платформата AMD 4800S Desktop Kit, базирана на процесора от Xbox Series X

В YouTube канала Digital Foundry бе оповестен в детайли изложение на платформата AMD 4800S Desktop Kit. Тя се базира на орязан вид на едночиповата система от конзолата Xbox Series X, в която графичният блок е пратен под ножа. Но осемте х86 ядра Zen 2 не са наранени. Между другото, AMD предлага и платформата 4700S Desktop Kit, основана на отрязана SoC от PlayStation 5.

AMD 4800S Desktop Kit е microATX дънна платка, на която с изключение на процесора е запоена и 16 гигабайта GDDR6 памет. Тя е оборудвана с M.2 слотове за SSD и безжичен модул, SATA 6Gbps портове и PCI Express 4.0 [email protected] слот за уголемение. Това е главната разлика от десктоп комплекта 4700S Desktop Kit, при която същият слот работи в режим PCI-E 2.0 x4.

В оповестения материал специалистите съпоставят AMD 4800S Desktop Kit с компютри, основани на Ryzen 5 3600, Ryzen 7 Pro 4750G и Ryzen 5 7600. Резултатите могат да се нарекат предсказуеми. Геймърската продуктивност на 4800S Desktop Kit се оказа на равнището на процесорите с архитектура Zen 2, до момента в който Ryzen 5 7600, основан на Zen 4, е надалеч по-напред.

Може би главният минус на AMD 4800S Desktop Kit е лимитираната му наличност. Официално тази платформа се появи преди година и половина като извънредна за китайския пазар, само че даже и там тя е прекомерно необичаен артикул. Освен това през днешния ден се продават доста по-интересни и производителни други възможности, като да вземем за пример евтини чипове Zen 3 и AM4 дънни платки.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР