В яростен спор се впуснаха депутатите по време на дебата

...
В яростен спор се впуснаха депутатите по време на дебата
Коментари Харесай

Дебати за БНТ и СЕМ разлютиха депутатите

В гневен спор се впуснаха депутати те по време на дебата за установяване на процедурни правила за избор на членове на Съвет за електронни медии.

Според Радомир Чолаков от ГЕРБ не би трябвало да се пристъпва към избори за членове на Съвет за електронни медии преди да бъде реформирано медийното законодателство.

" Мнозинството сподели, че ще прави промени, само че не ги прави, а единствено овладява институции и това ще се случи и с Българска национална телевизия , като Съвет за електронни медии е единствено предверието за Българска национална телевизия ", разяснява той.

По думите му концепцията за приватизацията на Българска национална телевизия в никакъв случай не е била изоставяна и това се прокарва посредством изказванията, че публичната телевизия има невисок рейтинг.

" Това е един от последните държавни активи. Българска национална телевизия е лост за политическо и идеологическо въздействие, Българска национална телевизия смъква държавно управление и качва държавно управление ", настоя Чолаков. Според него посредством Закона за радиото и малкия екран и модела Съвет за електронни медии, който избира шефа на Българска национална телевизия и БНР, се разрешава на болшинството да постави който желае за шеф.

От Политическа партия и Българска социалистическа партия упрекнаха някогашните ръководещи в неприятно кадруване.

" Какъв кадър вкараха в Съвет за електронни медии през 2019 година - Галина Георгиева, приключила филиала на УНСС във Враца, " Аграрна стопанска система " с тапия 3,89. Това е кадровият капацитет на ГЕРБ. Сега да държат сметка кой ще бъде определен, при всички положения ще е по-добро ", упрекна Александър Симов от Българска социалистическа партия.

" Видяхме по какъв начин публичните медии се трансформират в придатък на ГЕРБ ", скочи още той.

" През последните 5 години какво схванаха българските жители от активността на Съвет за електронни медии? Когато сме питали за свободата на словото, тогава Съвет за електронни медии ни се смееше и сподели, че не е в техните преимущества да вземат решение за свободата на словото, а какво е в техните преимущества ", разяснява Иван Ченчев от Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР