В условията на пандемията от коронавирус, обхванала почти целия свят

...
В условията на пандемията от коронавирус, обхванала почти целия свят
Коментари Харесай

Как да запазим имунитета силен у дома?

В изискванията на пандемията от ковид, обхванала съвсем целия свят при започване на 2020 година, от съображения за сигурност хората са призовани да напущат домовете си единствено по неотложни аргументи. Забранено е излизането в паркове и градинки, което още повече попречва хората от придвижване, камо ли спортуване.

Изкупуването на имуностимуланти и витамини от дълго време е завършило и такива артикули рядко могат да бъдат открити из фармацевтичната мрежа.

Всичко това допуска, че имунитетът на хората, лишени от придвижване и въздух, внезапно ще се утежни. Добрата вест е, че има доста способи още веднъж да подсилите имунната система даже и без банкет на хранителни добавки и даже и без да си " подавате носа на открито ". Ето какво е значимо да знаете, когато желаете да държите имунитета мощен, седеейки вкъщи.

1. Яжте листни зеленчуци

Почти всички листни зеленчуци са оповестени за суперхрани, които дейно укрепват имунитета ни. Хапвайте постоянно зелени салати, спанак, лапад и така нататък, само че постоянно авансово накиснати във вода и усърдно измити заради нитратите, които постоянно могат да се открият в тях;.

2. Храните, богати на магнезий и цинк

 Как да запазим имунитета мощен вкъщи?

Те играят основна роля за укрепване на имунитета. Към храните с магнезий се причисляват броколито, зелето и карфиолът, а към храните с цинк - цвеклото, морковите и грах. Хубавото е, че съвсем всички от тях можем да намерим целогодишно по магазините, а има и такива, които се продават консервирани;

3. Пълнозърнести и бобови храни

Пълнозърнестите храни, както и бобовите култури, би трябвало постоянно да участват в менюто ни освен с цел да го разнообразяват, само че и тъй като и те са потребен източник на цинк;

4. Храни, богати на витамин С

 Подсилване на имунитета

Редовната консумация на храни, богати на витамин С, е наложителна за създаване на имунитета ни. Тук на напред във времето изпъкват всички цитрусови плодове като лимоните, грейпфрутите, мандарините и портокалите, които можем да срещнем най-много зимно време по пазарите ни. Което е отлично единствено по себе си, защото точно зимно време имам е нужда да подсилим имунната си система, без значение дали е съответно по време на сегашната пандемия от ковид или от нормалните настинки и грипни положения. Отделяме особено внимание и на кивито, тъй като доста хора го подценяват, а то е измежду най-богатите на витамин С плодове.

5. Плодове и зеленчуци в ярки цветове

Всички блестящо оцветени плодове и зеленчуци са потребни за имунната ни система. Консумирайте доста чушки (включително и люти), домати, грозде, череши, вишни, горски плодове (дори и замразени), годжи бери, бъз и други Дори умерената консумация на алено вино се предлага от множеството доктори.

6. Достатъчно протеини

 Как да запазим имунитета мощен вкъщи?

Набавянето на протеини е ясно, че става посредством потреблението на месо и риба, само че по никакъв начин не са за подценяване и млечните артикули, яйцата, ядките и тофуто.

Така че, въпреки и затворени вкъщи, ние можем без проблеми да подсилим имунитета си и с подготвеност да си " покажем носа на открито ". Когато му пристигна времето, естествено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР