В условия, при които ресторантите, кината, клубовете и търговските центрове

...
В условия, при които ресторантите, кината, клубовете и търговските центрове
Коментари Харесай

Ето кои са топ забавленията онлайн в условията на физическо дистанциране

В условия, при които заведенията за хранене, кината, клубовете и комерсиалните центрове са затворени и излизането от вкъщи е допустимо единствено за работа и отиване до магазина, хората са принудени да пренесат навиците си от офлайн към онлайн режим. Нарастващият международен интернет трафик е още едно удостоверение за това.

Търсенето на онлайн развлечение нараства, услугите за онлайн стрийминг и приложения за видеоконференции, които все по-често се употребяват освен за работа, набират все по-голяма известност. Експерти описват пред ТАСС за особеностите на живота онлайн.

Ръстът на стрийминга

Zoom, който закупи известност при започване на април, прекрачи прага от 200 милиона консуматори, до момента в който през декември имаше единствено 10 милиона. Най-популярната стрийминг услуга Twitch през април счупи върха за по едно и също време онлайн прилагане, достигайки равнище от 4 милиона.

Zoom и Twitch не са единствените платформи, към които хората прибягват в самоизолация. Предавания и стрийминг потоци онлайн има в YouTube, в Instagram, в обществените мрежи Фейсбук и VKontakt. Освен това, в случай че по-рано стрийминга беше известен основно измежду геймърите и киберспециалистите, в този момент специалистите споделят, че известността на IRL-стриймингите (in real life, „ като в действителния живот “) пораства. В тях някои вършат неща, типични за всекидневието, други – ги гледат онлайн, разясняват и поддържат създателите с пари.

“В изискванията на пандемия и обществена изолираност обществото стартира да се реорганизира и образува нови модели на ползване на наличие. Ако всички в първите седмици гледахме филми и телевизионни излъчвания, в този момент, изпитвайки изострен дефицит на обществени контакти, прекосяваме към шерване на наличие онлайн ”, изяснява Анастасия Байгушева, началник на платформата за обезпечаване на финанси посредством стрийминг DonationAlerts Stream.

Според Ирина Семенова, началник на направление киберпространство и гейминг на MTS, растежът на IRL потоците в известната съветска платформа WASD.TV е 47%.

Всички към този момент са онлайн. Футболисти и баскетболисти се съревновават във виртуални платформи.

“Потребителите интензивно излизат отвън обсега на игровото наличие и създават нови тематики на излъчвания. Хората стартират да стриймват кулинарни уебинари, събития с другари, образования и просветителни стратегии. Всичко това с право става част от промишлеността. И сме уверени, че сходна наклонност единствено ще се ускорява ”, посочи Семенова.

Популярността на стрийминга се показва и в това какъв брой пари феновете харчат за поддръжка на техните основатели. Според DonationAlerts, от януари растежът на даренията е 40%, до момента в който през март техният брой се е нараснал с 40% спрямо февруари, а през първите седмици на април растежът ще продължи (с 35%),

Освен това анализаторите следят и нарастване на броя на самите стриймъри, да вземем за пример с 32% спрямо януари, отбелязва Байгушева от DonationAlerts.

Онлайн сватби, празненства и концерти

Пандемията и невъзможността да прекарват време дружно с другари или родственици тласкат хората да отпразнуват значими моменти от живота си онлайн. Освен вечерни събирания с сътрудници от работата или другари, хората „ отиват “ на концерти, гледат филми дружно, провеждат поетични вечери и се женят.

Концертите се трансферираха в интернет. Същото важи и за филмите: да вземем за пример студио ‚Lionsgate “ („ Игрите на глада “, „ Ла Ла Ленд “, „ Джон Уик “) започва безвъзмездни прожекции на филми в YouTube през април.

Мнозина се пробват и в неща, на които преди са били просто фенове – в киберспортовете. Броят на такива консуматори в eSports League Qiwi Teamplay нараства: през март, спрямо февруари, растежът на новите играчи възлиза на 85%, а броят на мачовете, играни в платформата, се усилва с 36%.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР