В условия на безпрецедентно повишаване на разходите за живот, настъпваща

...
В условия на безпрецедентно повишаване на разходите за живот, настъпваща
Коментари Харесай

Великобритания пред национален нервен срив заради липсата на работна ръка

В условия на невиждано повишение на разноските за живот, настъпваща зима, съпроводена с доста неопределености, и следващо лято зад тила, през което земеделците видяха по какъв начин културите им гният на равнищата, защото няма кой да ги прибере, Англия търси излаз и вяра. В опит да избави страната от народен нервозен срив един от определяните за най-големи мозъци в бизнеса на Обединеното кралство предложи решение и се базира на няколко позитивни признака, които смекчават чувството за неизбежност през 2024 година

Главният изпълнителен шеф на веригата High Street Next приканва държавното управление да пусне повече задгранични служащи в Обединеното кралство, с цел да облекчи хроничния дефицит на работна ръка. Лорд Улфсън, изтъкнат бранител на Brexit, счита, че имиграционната политика на страната осакатява икономическия напредък, и предложи компаниите да заплащат налог, в случай че наемат задгранични служащи. По този метод ще бъде насърчено първо наемането на работна ръка от Обединеното кралство, написа BBC.

По думите на Лорд Улфсън, хора се редят на опашка, с цел да влязат в страната и да събират гниещата по нивите годишна продукция и да работят в складовете, които в противоположен случай ще останат затворени.

Затова ни би трябвало друг метод към стопански продуктивната миграция, споделя той.

За Лорд Улфсън, член на Консервативната партия, държавното управление би трябвало да реши дали Обединеното кралство поддържа свободната търговия, или желае да трансформира страната цитадела. Крайно време е и да стане ясно, че ръководството на страната не зависи единствено от хорат, които са дали своят вот за Брекзит. “Всички ние би трябвало да решаваме ”.

Според Лорд Улфсън множеството британци  имат " доста прагматичен мироглед " за имиграцията. Най-просто тя се показва по този начин - контролирайте я, когато е нездравословна за обществото, само че пуснете хората, които могат да допринесат. Затова той предлага пазарно решение за поправяне на настоящия дефицит на работна ръка, който засегна към този момент редица браншове, в това число опазване на здравето, хотелиерство и логистика.

Предложението на Лорд Улфсън е компаниите, които се нуждаят от задгранични служащи, да могат да заплащат налог от 10% на държавното управление върху заплатите на задграничните служащи, с цел да се подсигурява, че единствено компаниите, които в действителност не могат да намерят английски служащи, ще наемат такива от чужбина.

Привърженикът на Консервативната партия признава, че 2023 година ще бъде доста сложна за потребителите и бизнеса, само че упорства, че доста предприятия не би трябвало да чакат държавна поддръжка, която би трябвало да бъде ориентирана към най-нуждаещите се.

“Последното нещо, което желаеме да създадат “ е да дадат пари на компании, които в действителност не се нуждаят от тях, тъй като държавното управление би трябвало да концентрира „ доста лимитирани запаси върху хората, които най-вече се нуждаят от помощ по време на идната криза “, споделя той.

„ Това са хората, на които ще им е студено, и хората, които ще бъдат гладни, а не компаниите, които желаят отмора на налозите си “, декларира Лорд Улфсън - човек, който мнозина дефинират като един от най-умните хора в бизнеса на Обединеното кралство.

Макар предприемачът да признава, че идната година ще бъде сложна, той показва няколко аргументи за оптимизъм.

За разлика от рецесиите при започване на 80-те и 90-те години, когато цели промишлености и райони са останали без работа, в този момент ще малко на брой тези, които няма да могат да намерят прехранване.

Второ, към този момент има признаци - в цените, представени за бъдещи първични материали в края на идната година - че през 2024 година може да се следи мощен отскок от рецесията.

" Следващата година ще бъде тежка, само че няма потребност от народен нервозен срив ", прибавя Лорд Улфсън.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР