В Украйна има повече от 20 000 души с ампутирани

...
В Украйна има повече от 20 000 души с ампутирани
Коментари Харесай

В Украйна има повече от 20 000 души с ампутирани крайници

В Украйна има повече от 20 000 души с ампутирани крака, като доста от тях са бойци, които също така страдат и от психически контузии, получени на фронта, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11632
Европа не се е сблъсквала с толкоз огромно количество тежки контузии от Първата международна война насам. В Украйна няма задоволително експерти по протези и здравната система мъчно се оправя с растящата нужда от тях, сподели ръководителката на центъра за рехабилитация на украински военни с ампутирани крака " Суперчовеци " Олга Руднева.

По думите ѝ преди войната единствено петима души в цялата страна са имали публична подготовка за рехабилитация на хора с ампутации на ръцете или дланите, които в естествени условия са по-рядко срещани, в сравнение с ампутациите на крайници и ходила, защото долните крака нормално се ампутират при затруднения в резултат на диабет или други болести.

По преценка на Руднева от началото на войната в Украйна са били осъществени ампутации на към 20 000 души. Правителството не споделя какъв брой от тях са бойци, само че пострадванията в резултат на детонация са измежду най-често срещаните във войната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР