В Украйна е арестуван бившия заместник-министър на отбраната на Украйна

...
В Украйна е арестуван бившия заместник-министър на отбраната на Украйна
Коментари Харесай

В Украйна е арестуван бивш заместник-министър на отбраната, обвинен в корупция

В Украйна е задържан някогашния заместник-министър на защитата на Украйна Вячеслав Шаповалов, който е упрекнат в корупция, заяви " Украинска истина ", базирайки се на източник от правоохранителните органи.

Съдът е наложил на Шаповалов мярка за неотклонение " задържане под стража " с алтернативата да заплати гаранция в размер на 402,6 млн. гривни (11 млн. долара).

В сряда Генералната прокуратура на Украйна повдигна обвинявания в корупция против Шаповалов, който си подаде оставката преди седмица в разгара на логистичен скандал, заместник-директора на отдела за държавни поръчки на организацията Богдан Хмелницки и някогашния заместник-ръководител на държавната компания " Промоборонекспорт " Владимир Терещенко по каузи за заграбване и противозаконни дейности.

Службата за сигурност на Украйна удостовери, че е повдигнала обвинявания в корупция против Хмелницки по дело, обвързвано със закупуването на нискокачествени брони за потребностите на организацията.

По-рано украинският министър на защитата Олексий Резников отхвърли обвиняванията в корупция против военното ведомство. На 24 януари обаче стана ясно, че Шаповалов е подал оставка, а Хмелницки е уволнен на идващия ден.

По-късно, в разгара на абсурда с хипотетично повишените цени на питателните артикули за военнослужещите, министърът поддържа проектозакон за отчасти откриване на информация за покупките за армията по време на военното състояние, който беше импортиран от депутатите на Върховната рада на 24 януари.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР