В украинската столица са въведени планирани стабилизационни прекъсвания на електрозахранването.

...
В украинската столица са въведени планирани стабилизационни прекъсвания на електрозахранването.
Коментари Харесай

Нови руски атаки в Николаев, Шойгу разговаря с трима военни министри за ден

В украинската столица са въведени планувани " стабилизационни " спирания на електрозахранването. Мярката се постанова след многократните съветски удари по енергийната инфраструктура на страната.

Атаките продължиха и през днешния ден. С невиждана от началото на войната динамичност, съветският министър на защитата Шойгу беседва по телефона с сътрудниците си от Франция, Турция и Англия в един ден.

Експлозии през нощта поразиха два жилищни блока в южния украински град Николаев. Кметът на града заяви, че постройките са били цел на съветска ракета С-300 и че няколко други ракети са били изстреляни против Николаев. Не се оповестява за жертви. Повечето от живеещите в блоковете са се преместили на друго място след сходна офанзива през април.

" Това е заличаване на украинския народ. Русия би трябвало да понесе отговорност за това. Трябва да има съд за закононарушенията, които правят ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

Според президента Русия е подхванала нова солидна офанзива против украинската енергийна система. Атаките са били на запад, юг, изток и в централната част на Украйна. Сред атакуваните региони са Черкаска област и град Хмелницки. Зеленски сподели, че сходни набези няма да спрат украинското нахлуване.

" Нашите военновъздушни сили демонстрират положителни резултати. Разбира се, още нямаме техническата опция да смъкваме 100 % от съветските ракети и дронове. Постепенно ще реализираме това благодарение на нашите сътрудници, сигурен съм в това. Но към този момент смъкваме множеството крилати ракети и дронове ".

Военните министри на Русия и Франция Сергей Шойгу и Себастиан Льокорню са разговаряли по телефона. Шойгу е декларирал на френския си сътрудник опасенията на Москва, че Киев може да употребява по този начин наречената " мръсна бомба " или стандартни експлозиви с радиоактивен материал и да прехвръли отговорността за тях на Русия.

Париж е удостоверил желанието си да способства за спокойно разрешаване на спора. Шойгу е изложил съветската позиция и в телефонни диалози с турския си сътрудник Хулуси Акар и с английския министър на защитата Бен Уолъс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР