В Уелс бивш студент бе осъден на 20 месеца затвор

...
В Уелс бивш студент бе осъден на 20 месеца затвор
Коментари Харесай

Бивш студент осъден в Уелс за продажба на изпитни отговори в университет



В Уелс някогашен студент бе наказан на 20 месеца затвор за това, че е проникнал в компютри на университет и е продал отговори за изпити за хиляди английски лири.

29-годишният Хайдер Алджайяш e учил за магистърска степен по компютърна компетентност в Университета на Южен Уелс, когато проникнал в неговата система.

Престъплението е осъществено сред ноември 2017 и май 2019 година. Кралският съд в Кардиф научи, че Алджайяш, които от Ирак, не е бил засечен, тъй като е употребявал доста прецизни техники.

Съобщено бе също, че той е наел съквартиранта си и негов състудент, 30-годишният Нурелдийн Елтарки от Либия, да намира купувачи на изпитните резултати. Либиецът получи 9 месеца условна присъда и 200 часа неплатен труд. И двамата се признаха за отговорни.

Пробивът в системата е бил открит от лектора по математика Лиъм Харис, който забелязал, че по време на изпит, че студенти дават отговор на въпроси като копират написани от него схеми и решения даже с правописните неточности от истинските му документи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР