В Удмуртия е обявен тридневен траур в памет на загиналитеБроят

...
В Удмуртия е обявен тридневен траур в памет на загиналитеБроят
Коментари Харесай

17 са вече жертвите при стрелбата в училище в Ижевск

В Удмуртия е разгласен тридневен печал в памет на починалите

Броят на убитите при стрелбата в учебно заведение в Ижевск през вчерашния ден доближи 17, измежду които 11 деца, предадоха ТАСС и АП, като се позоваха на пресслужбата на държавното управление на съветската република Удмуртия, предава Българска телеграфна агенция.

Тя на собствен ред цитира Следствения комитет (СК) на Русия. Ранени са 24 души, в това число 22 деца.

Предишните данни бяха за 15 убити, измежду които 11 деца.

Атаката бе осъществена в 88-о учебно заведение в Ижевск - столицата на Удмуртия. Мъж влезнал вътре и разкрил пукотевица.

След това нападателят се самоубил, сподели ръководителят на тази съветска република в Приволжкия федерален окръг Александър Бречалов.

Семеен кодекс разпознава стрелеца като 34-годишния Артьом Казанцев, който бил приключил същото учебно заведение. Мъжът носел черна тениска с " нацистки знаци ", прибавиха от следствието, без да дадат детайлности за претекстовете му.

Според ръководителя на Удмуртия нападателят се е водел на доклад в психиатрично заведение.

Казанцев стрелял с два револвера, които били преправени за пукотевица с бойни патрони, сподели Националната армия на Русия (Росгвардия). Тя посочи, че оръжията не са били регистрирани пред управляващите.

В Ижевск, на близо 1000 километра източно от Москва, дойдоха съветските министри на опазването на здравето и на образованието, Михаил Мурашко и Сергей Кравцов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР