В училищата в Румъния да бъдат поставени камери за видеонаблюдение.

...
В училищата в Румъния да бъдат поставени камери за видеонаблюдение.
Коментари Харесай

В Румъния предлагат въвеждане на видеонаблюдение в училищата

В учебните заведения в Румъния да бъдат сложени камери за видеонаблюдение. Това се предлага с изключителна разпоредба за изменение на закона за образованието, която бе показана в понеделник за публично разискване, оповестява организация Аджерпрес. Предложението включва инсталиране на камери в класните стаи и в останалите учебни пространства.

Министърът на образованието Лиджия Дека съобщи по време на полемика на тематика сигурността в учебните заведения, че потреблението на камери за видеонаблюдение има за цел да подсигурява сигурността на учениците, съобщи Българска телеграфна агенция. Министърката посочи, че достъп до записите ще имат единствено оторизирани институции и упълномощени лица при положение на сигнали или подозрения за принуждение.

Според статистически данни, предоставени от румънската полиция за образователната 2022-2023 година, в цялата страна, във всички учебни заведения в Румъния, са регистрирани 3399 престъпни закононарушения. От тях 3056 са докладвани вътре в образователните заведения. В множеството случаи става дума за закононарушения, свързани с нахлуване и друго принуждение (2056 такива доклада), а 1756 са станали на територията на учебно заведение, заяви на полемиката министърът на правораздаването Алина Горгиу, представена от Аджерпрес.

Министърът на образованието Лиджия Дека посочи, че записите " няма да се вършат от който и да било “ и няма да се употребяват при оценяването на учителите. 

„ Те имат за цел само да ни подсигуряват, че знаем какво се е случило, когато дете или преподавател заяви за корист или принуждение ", сподели министърката. Тя напомни, че следва да бъде показан за публично разискване и Национален проект за битка с насилието в учебните заведения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР