В училища в няколко града в страната са подадени сигнали

...
В училища в няколко града в страната са подадени сигнали
Коментари Харесай

Сигнали за бомби в няколко училища в страната

В учебни заведения в няколко града в страната са подадени сигнали за бомби.До момента от Министерството на вътрешните работи имат информация за подадени имейли с бомбени закани за учебни заведения в Русе, Бургас и София и Стара Загора.

Имейлите са изпратени на разнообразни имейл адреси, като във всеки от тях се упоменават няколко учебни заведения в няколко разнообразни градове. В момента екипите на полицията в градовете, в които има застрашени от бомба учебни заведения, работят по процедура, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.

Сигнал за бомба приключи образователните занятия в старозагорско учебно заведение. Това потвърдиха за Българска телеграфна агенция от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града. В момента се работи по процедура, допълниха от полицията.

Сигнал за бомба е подаден в професионалната гимназия по туризъм в Русе, потвърди  районният представител на Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град Даниела Малчева.

Тя изясни, че е задействана процедурата при опасност от потребление на взривно устройство в обект за публично прилагане с всеобщо престояване на хора.

Асен Даскалов от Регионалното ръководство на образованието в Русе разяснява за Българска телеграфна агенция, че сигналът за бомбена опасност е подаден за главната постройка на учебното заведение, намираща се на бул. „ Липник “ в Русе.

„ Всички възпитаници, педагогичен експерти и чиновници на образователното заведение са изведени от постройката на просветителната институция. Представители на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи правят оглед на място “, сподели Даскалов.

Всички гимназисти са изведени от постройката и сега полицейски чиновници влязоха за оглед в учебното заведение.

Преди по-малко от година сходни закани бяха изпратени до десетки учебни заведения в цялата страна. След следствие тогава полицията залови няколко младежи, които се оказаха създатели на изпратените имейл закани.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР