В учебната програма на първокурсниците от специализация Летец-пилот“ на ВВВУ

...
В учебната програма на първокурсниците от специализация Летец-пилот“ на ВВВУ
Коментари Харесай

Първокурсниците пилоти във ВВВУ „Георги Бенковски“ разпериха криле

В образователната стратегия на първокурсниците от специализация „ Летец-пилот “ на ВВВУ „ Георги Бенковски “ има дисциплини, които ги повеждат към ятото на летящите хора. Една от тях е парашутната подготовка! Курсантите, под управлението на екип инструктори от в.ф. 32040- Крумово се подготвяха за осъществяване на опознавателни и подготвителни скокове с парашутна система с кръговиден купол МС-6 с неотложно разтваряне на парашута.



Екипът от Крумово в състав: подполковник Георги Мянков-Началник поделение „ Търсене и избавяне “, старшина Петко Кирков –старши експерт I степен по парашутизъм, старшина Георги Славов-старши избавител парашутист, редови войник III клас Петър Деянов и редови войник III клас Марио Иванов реализираха непосредствената подготовка и управление на скоковете.

 Благодарение на отличната организация – от ръководството на полетите, техническите служби до здравното обезпечаване обезпечени от в.ф. 52090 в два дни бяха осъществени плануваните парашутни скокове.

Материалната част бе превозена от С-275 „ Spartan “, а скоковете осъществени с L-410.

Бъдещите водачи би трябвало да придобият умения за ръководство на парашута във въздуха и при приземяване. Да усвоят разпоредбите за овакантяване на летателния уред, дейности при особени случаи, превъзмогване на трудности и безвредно приземяване.

Височината, от която се правят скоковете е от 400 до 4000 м. Курсантите извършиха скоковете от 600 м. Силата на приземния вятър за парашут с кръговиден купол не би трябвало да бъде повече от 6 м/s. През първия ден силата напразно се е доближавала до граничната стойност.

При подготовката и провеждането на парашутните скокове прецизно се съблюдават условията от „ Наставление по парашутна подготовка и десантиране “ Търговско предприятие 7-7, в това число подготовката на персоналното облекло /обувки, каски, висотомери/.

Екипажът на L- 410 с пълководец капитан Анатоли Емилов, който през първия ден бе с втори водач старши лейтенант Стилиян Гавраилов и борден механик старшина Васил Василев, а през втория- с втори водач старши лейтенант Николета Нацкова и борден механик старши лейтенант Преслав Димитров спомагаха атмосферата в самолета да подготвя за чудесно осъществяване на плануваните скокове.

Първият курсант повел колоната от начинаещи парашутисти бе Анатолий Луканов. Най- добър резултат от двата скока реализира курсант Митко Асенов.

Много добре се оправиха с парашутните скокове и петте девойки от летателното класно.

Ръководителят на подготовката и скоковете подполковник Георги Мянков изрази задоволството си от сериозното и отговорно отношение на момчетата и девойките от най-многобройното през последните години класно поделение, специализация „ Летец-пилот “ по време на теоретичната подготовка, за проявенияинтерес към познания и придобиване на умения в региона на парашутизма, както и за ловко прикриваните мощни страсти, присъщи изключително при първите скокове.



Да, младите ученици на ВВВУ „ Георги Бенковски “ решително разпериха криле пред своите ментори и в наличието на заместител -началника на учебното заведение по административната част и логистиката полковник Данаил Диков и координатора подполковник Станимир Кръстев – старши инструктор в Центъра за професионално образование!

Успехът на извършената теоретична подготовка и осъществените планувани в план-графика 2 парашутни скока е заслуга и на стиковката в разностранните действия на командванията и екипите от ВВВУ „ Георги Бенковски “, 24-а Авиационна база-Крумово, 12-а Авиационна база- Долна Митрополия и 16-а Авиационна база –Враждебна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР