В Турция, в Анкара днес се проведе конгрес на управляващата

...
В Турция, в Анкара днес се проведе конгрес на управляващата
Коментари Харесай

Преизбраха Ердоган за лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието

В Турция, в Анкара през днешния ден се организира конгрес на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР). На него преизбраха за ръководител на ПСР турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи “24 часа ”.

Ердоган събра цялостно болшинство от всичките 1399 делегати на четвъртия ексклузивен конгрес на групировката, които гласоподаваха за преизбирането му, прецизира държавната телевизия ТРТ-Хабер.

След гласуването Ердоган благодари на всички делегати, които го поддържаха. Той загатна и идният локален избор на 31 март 2024 година

“На изборите на 31 март ще повторим триумфа, реализиран на 14 и 28 май т. година (на парламентарните и президентските избори на 14 май; на 28 май се състоя втори тур на президентските избори – бел. авт.). Ще стартираме нова ера и в ръководството на общинско ниво ”, съобщи Ердоган.

На конгреса участват близо 100 000 души. Посланиците на 127 страни и представители на политически партии от 27 страни са поканени на събитието.

Ердоган е ръководител на ПСР от основаването й през 2001г. Година по-късно, партията печели на парламентарните избори през ноември и от този момент Ердоган е на власт в Турция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР