В Турската футболна федерация са уверени, че ще спечелят домакинството

...
В Турската футболна федерация са уверени, че ще спечелят домакинството
Коментари Харесай

В Турция уверени, че ще бъдат домакини на едно от двете следващи Европейски първенства

В Турската футболна федерация са уверени, че ще завоюват семейството на едно от идващите Европейско шампионати по футбол - през 2028 или през 2032 година, макар неуспехите в предходните опити.

" Ние сме сигурни, че ще получим домакинство и се надяваме на поддръжка. Така или другояче, имаме задоволително игрища на равнище и считам, че сме подготвени да бъдем едни положителни уредници на идващото Европейско състезание по футбол ", съобщи новият президент на Турската федерация по футбол (ТФФ) Мехмет Буюкекши, часове преди тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига.

Интересното е, че Турция пробва да вземе домакинство на Европейско състезание и се кандидатира за всяко издание от 2008-а година насам, когато опита в взаимен план с Гърция. Тогава обаче Австрия и Швейцария взеха семейството. През 2012-а година и през 2016-а година турците участваха независимо, само че първо бяха подценени поради Полша и Украйна, а по-късно и поради Франция. След общоевропейското състезание предходната година, 2024-а година шампионатът на УЕФА е в Германия.

През 2023-а година УЕФА има предпочитание да даде две семейства по едно и също време, само че конкуренцията още веднъж е сериозна. Англия и Ирландия желаят да вземат това през 2028-а, а Италия се кандидатира за 2032-а година. Турците ще вземат участие и в двата избора и се надяват този път доверието на УЕФА да бъде за тях.
 Първенството на Украйна започва с 0:0 сред Шахтьор и Металист (Харков)
Първенството на Украйна започва с 0:0 сред Шахтьор и Металист (Харков)

Всички мачове ще се играят в киевска област
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР