В туристическия бранш в Одрин се очаква допълнително оживление около

...
В туристическия бранш в Одрин се очаква допълнително оживление около
Коментари Харесай

Български студенти напълниха хотелите в Одрин

В туристическия отрасъл в Одрин се чака в допълнение раздвижване към студентския празник, който се отбелязва на 8 декември. Това оповестява турският в. Милиет на уеб страницата си, представен от obzornews.bg.
 В Одрин отвориха безвъзмездни езикови курсове за търговците
През миналите месеци в границите на деянията, свързани с Денят „ Охи “, който се празнува на 28 октомври в Гърция и Денят на независимостта на България, в Одрин настъпи същинско раздвижване, каквото се чака и по време на студентския празник.

През последните месеци българите постоянно посещават Одрин за извършване на покупки, почивки или развлечение.

По думите на шефа на Дирекцията по туризъм и просвета в Одрин Ахмет Хаджъоглу, в края на тази седмица се чака натоварен трафик на български туристи. Той добави, че развлекателните центрове и редица хотели са подготвили специфични стратегии за българските студенти във връзка 8 декември.

„ През последната една година броят на българските и гръцките туристи в Одрин доста се усили. Те честват специфичните дни и празници в прилежащия за тях Одрин. Резервациите в хотелите в града ни са цялостни. 8 декември е значим празник за българските студенти. Напоследък ползата на нашите съседи към Одрин реалокира и мястото на честванията на техните празници. Причината за този интерес е, че Одрин им предлага качествени хотели, хубави места за развлечение, необятен избор за извършване на покупки и качествена кулинария. По принцип в Одрин идват туристи на междинна възраст. Но в края на тази седмица ще има поток от български студенти. Младите ще си похарчат парите тук, а това ще бъде плюс за нашата стопанска система. Мисля, че ще прекарат един прекрасен уикенд. “, съобщи Хаджъоглу.

Дженгиз Булут, който е притежател на хотел твърди, че хотелите съвсем са цялостни за уикенда и добавя:

„ Българските студенти ще дойдат в Одрин, с цел да прекарат хубаво своя празник. Хотелите са цялостни. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР