В цялата страна днес се организират протести. Исканията на хората

...
В цялата страна днес се организират протести. Исканията на хората
Коментари Харесай

Протестиращи от цялата страна затварят пътища и гранични пунктове

В цялата страна през днешния ден се провеждат митинги. Исканията на хората са за заслужен живот, което по думите им, се реализира посредством промяната на властимащите и смяна на политическия модел на ръководство.
Всеки миг в София ще стартира митинг с искане за оставката на държавното управление.
Шествието би трябвало да тръгне от Народното събрание, да продължи по бул. „ Цар Освободител” до Министерския съвет, с цел да завие по бул. „ Дондуков” и през бул. „ Васил Левски” и бул. „ Цар Освободител” да стигне до Орлов мост. Обявеният краен час е 20:00.
Възможно е да дойдат в центъра и автошествия от други градове.
Протестите в страната започнаха като реакция на високите цени на горивата и „ Гражданска отговорност”, само че към този момент хората имат обществени и политически претенции.
Освен оставката на кабинета, те упорстват за промени в Конституцията и избори за Велико национално събрание; мажоритарна система; пречистване на описите от „ мъртви души”; понижаване на депутатските заплати. Освен това протестиращите желаят необлагаем най-малко за лицата с приходи под 800 лева и диференцирана Данък добавена стойност ставка (12% за храни, 10% за медикаменти, 8% за учебници).
По тематиката с горивата настояването е страната да записва и ръководи акцизни хранилища във всички административни области за либерализиране на пазара, който сега е доминиран от „ Лукойл”.
Колони от коли възнамеряват да затворят пътища към част от граничните пунктове. По първични информации, шествия ще се насочат към границите ни с Румъния, Гърция и Турция.
В предварителните информации се показват пунктовете „ Кардам”, „ Кулата”, „ Лесово” и „ Капитан Петко Войвода”.
Около 400 автомобила от Шумен изцяло блокираха Автомагистрала "Хемус " при пътен възел "Белокопитово ".
Протестите в Добричко се разрастват. Към недоволните се причисляват и жителите на Генерал Тошево. Автоколона потегли към границата с Румъния при Кардам. Исканията включват и повече работни места в дребните общини.
Десетки коли се събират пред спортната зала в Габрово. Протестиращите се разделят на два лъча - пешеходен и автопоход. Шествията ще преминат по разнообразни направления и ще се слеят пред постройката на общината, където възнамеряват да останат половин час. Засега провокатори няма.
В Монтана шествието мина през съществени улици, като бяха блокирани няколко бензиностанции, с цел да продължи по основния път Е79.
В София и Перник се чакат огромни митинги.
Стотици протестиращи от Хасково, Димитровград и Кърджали бяха принудени да пътуват с часове до Свиленград, където след шествие продължиха към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода”.
Решението на полицията да не ги пусне на автомагистралата докара до напрежение.
В Свиленград в това време се организираше протестен протест преди да пристигна подкреплението от към 100 коли.
Пътят за Банско беше затворен при Разлог. Тук също имаше конфликт сред полиция и жители. Местните хора стачкуват и против повишаването на водата.
Ще стартира и митинг в Гоце Делчев, а поданици на Петрич и Сандански ще опитат да блокират Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата ".
Ямболии затвориха пътя за „ Лесово” с 200 коли и камиони. Тировете бяха пропуснати по едното платно, откакто се изви километрична опашка. Друг митинг в района пък ще опита да блокира Автомагистрала „ Тракия”.
Протестът в Бургас остана без уредници, откакто досегашните се оплакаха от полицейски напън и се отдръпнаха. Въпреки това десетки протестиращи с коли се събират и възнамеряват да карат постепенно към автомагистрала „ Тракия”, като запушат изхода на града.
"Много българи може би не знаят какво желаят, само че сигурно всички ние желаеме едно – не желаеме сегашните ръководещи, които са сега. Искаме нови, съответни лица, не като последните 30 години – едни и същи работи, разнообразни партии, едни и същи хора ", съобщи един от стачкуващите пред bTV.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР