В цяла Русия започна днес обявената по-рано неработна седмица -

...
В цяла Русия започна днес обявената по-рано неработна седмица -
Коментари Харесай

Стартира неработната седмица в Русия

В цяла Русия стартира през днешния ден оповестената по-рано неработна седмица - мярката цели да ограничи разпространяването на ковид в тази най-силно потърпевша от новия патоген европейска страна, съобщи Франс прес.

По последни публични данни в страната са регистрирани през последното денонощие 40 251 нови инфектирани - следващ най-много от началото на пандемията. Неработните дни в Москва и още пет от 85-те района на федерацията започнаха още в четвъртък. В столицата - най-голямото епидемиологично огнище, не работят по-специално фирмите, предоставящи услуги, с изключение на тези от първостепенна значимост, съобщи NOVA.

Вече от седмици Русия непрекъснато чупи върхове по смъртност и брой на инфектираните с COVID-19 за денонощие. Тази пагубна обстановка се изяснява с дребния % имунизирани и закъснялата реакция на управляващите. След локдаун напролет на 2020 година управляващите не вкарват нова карантина макар следващите епидемиологични талази, с цел да понижат икономическите загуби. Ваксинацията върви мъчно поради недоверието на хората към управляващите и склонността им да изчакват. Едва една трета от тях - 32,5 на 100 от общо към 144 милиона, са имунизирани напълно съгласно профилирания уебсайт Gogov, при все това Русия е създала и създава 4 лични препарата.

Тази седмица Кремъл изрази безпокойствие от растящия брой поданици на страната, планували пътувания и почивки през неработните дни. По данни на държавното управление жертвите на вируса в Русия към този момент са 237 380, а инфектираните до момента - 8 472 797. Федералната статистическа организация, употребяваща друга методика, заяви в края на септември за близо 450 000 умряли от заболяването. Според тези неофициални данни Русия е четвъртата страна по смъртност от COVID-19 в света след Съединени американски щати, Бразилия и Индия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР