В ЦСКА си спомниха с тъга за легендата на клуба

...
В ЦСКА си спомниха с тъга за легендата на клуба
Коментари Харесай

В ЦСКА тъгуват за Джеки

В ЦСКА си спомниха с горест за легендата на клуба Георги Димитров - Джеки. Той ни напусна вечно през май 2021 година на едвам 62-годишна възраст.

Ето какво написаха от ЦСКА:

" Армейци,

през днешния ден един от именитите футболисти на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров - Джеки щеше да навърши 65 години.

Той е роден на 14 януари 1959 година в с. Гледачево. Стартира футболната си кариера в старозагорския Берое през 1976/1977 година След единствено един сезон е притеглен в ЦСКА, където бързо се трансформира в водач на отбора и записва общо 312 мача и 40 гола във всички шампионати за повече от едно десетилетие с армейския тим.

През този интервал той става петкратен първенец с ЦСКА, шесткратен притежател на купата на Народна република България, троент притежател на купата на Съветската войска и един път победи със Суперкупата на България. С алената фланелка Джеки играе четвъртфинал за КЕШ през сезон 1980/81 г, полуфинал за КЕШ през сезон 1981/82г и полуфинал за КНК през сезон 1988/89 година.

Защитникът получава наградата за футболист номер 1 на България през 1985 година, а също по този начин е почетен и със спортното звание: Заслужил занаятчия на спорта.

Георги Димитров е дълготраен народен играч и участник на Световното състезание през 1986 година.

На 8 май 2021-а г, на 62-годишна възраст, ни напуща вечно след подло и дълготрайно заболяване.

Поклон пред светлата му памет!

Завинаги един от нас!

Почивай в мир, легендо! ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР