В ЦСКА сериозно обмислят бъдещето на фланговия футболист Маурисио Гарсес. Отговорните

...
В ЦСКА сериозно обмислят бъдещето на фланговия футболист Маурисио Гарсес.
Отговорните
Коментари Харесай

Разкритие: ЦСКА трябва да извади 600 000 евро за бразилец

В ЦСКА съществено обмислят бъдещето на фланговия футболист Маурисио Гарсес.

Отговорните фактори на „ Армията “ не са сигурни дали да задействат откупната уговорка на 25-годишния състезател, който е преотстъпен в Борисовата градина от втородивизионния бразилски Бруске до лятото на идната година.

Гарсес облече алената фланелка през януари, а за 18-месечния му наем ЦСКА заплати 200 000 $. Това разгласи на специфична конференция Андре Резини, състезателен шеф на Бруске, който тази есен приключи на 18-а позиция в Серия Б и изпадна, като напролет ще се подвизава в третото равнище на бразилския футбол. В контракта сред двата клуба бяха заложени три периода, в които ЦСКА може да откупи крилото. Армейците не се възползваха от първия, който бе през лятото. Тогава трябваше да извадят 550 000 $, с цел да го привлекат за непрекъснато. В идния зимен трансферен прозорец откупната уговорка ще е 600 000 $, а последният късмет на алените да вземат Гарсес ще е през юни 2023-а, в края на наемния интервал, против 650 000 $. По този метод ЦСКА ще придобие 80% % от правата на футболиста, а останалите 20 ще останат в владеене на Бруске.

Гарсес има на сметката си 33 участия с алената фланелка във всички шампионати, в които се разписа осем пъти и получи два жълти картона. 7 от попаденията му са в шампионата, а едно – против Сейнт Патрикс в Лигата на конференциите. В последните дуели обаче той бележи съществено оттегляне в успеваемостта си. Високата цена може да се окаже решаваща за бъдещето му на стадион „ Българска войска “ от лятото нататък. ЦСКА сигурно няма да заплати вписаната в договора му откупуваща уговорка, само че е допустимо да влезе в нови диалози с Бруске и да опита да я смъкна доста.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР