В централата на ФИФА е получено официално писмо от президента

...
В централата на ФИФА е получено официално писмо от президента
Коментари Харесай

УЕФА поиска промяна в правилото за отсъждане на дузпa за игра с ръка

В централата на ФИФА е получено публично писмо от президента на УЕФА Александър Чеферин, в което се упорства за смяна в настоящото сега предписание, при което се отсъжда дузпa за игра с ръка в наказателното поле, оповестява AP. На този стадий реферите са инструктирани постоянно да показват бялата точка, когато кълбото допре неприлепената към тялото ръка на защитаващия се футболист. От европейската федерация обаче считат, че на съдиите би трябвало да се върне правото сами да преценят дали става дума за умишлена игра с ръка на съответния играч, или не.

“Сегашното предписание прецизно да се глоби всяка игра с ръка, която не е компактно прилепната към тялото, докара до голям брой неправилни отсъждания. Те биват одобрявани с увеличаващо се неодобрение и терзание от футболната общественост”, се споделя в писмото на Чеферин, което е адресирано до шефа на ФИФА Джани Инфантино.

За този месец е планувана нова среща на Международния ръб на футболните асоциации (IFAB), който контролира измененията в разпоредбите на футбола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР