В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в реално

...
В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в реално
Коментари Харесай

Шефът на СОС призова: Общинските камери да помогнат на МВР в борбата с войната по пътищата

В Центъра за видеонаблюдение има 600 камери - в действително време ги виждат както нашите специалисти, по този начин и полицията. Има директна връзка в полицията с всички камери, тъй че да могат и те да употребяват цялата наша инфраструктура, с цел да насочват патрули, екипи, когато е належащо.

 

Това съобщи в " Денят стартира " Георги Георгиев, ръководител на СОС, в коментар след тежката злополука на бул. " Сливница ".

По думите му през днешния ден парламентарната комисия ще прегледа законопроекта, направен от депутати от ГЕРБ още през октомври предходната година.

" Очевидно българските общини имат доста по-развита конструкция, с цел да могат да наблюдават за нарушаванията на пътя, само че нямаме право да вършим нищо - т.е. да постановяваме наказания и да реализираме надзор. На полицията в София е даден директен достъп в действително време и до данните на 32-те скоростни табла. Те демонстрират в кои часове на кои места има гонки, има превишение на скоростта, само че от общината нямат право да глобяват, единствено събират информация ", сподели още Георги Георгиев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР