В центъра на Плевен започна засаждането на 65 дървета по

...
В центъра на Плевен започна засаждането на 65 дървета по
Коментари Харесай

В Плевен засаждат 65 дървета по нова технология и система за поливане

В центъра на Плевен стартира засаждането на 65 дървета по нова технология и специфична система за поливане, оповестяват от общината.

В местата за засаждане на фиданките авансово са инсталирани цилиндрични бетонови пръстени, които предотвратяват бъдещо изкривяване на настилката от кореновата система на растенията.

Всяко от дръвчетата има специфична система, с която посредством дренаж ще се реализира поливане. Специално от Нидерландия са пристигнали 34 дръвчета полски явен - бутиково дърво със сменяща се багра на короната.

Сред новозасадените има пет от типа колоновиден шестил, 22 - яворолистен чинар с кубична корона, а четири са яворолистен чинар. Ще бъдат засадени също 15 броя от различен тип растителност /топиари от котонеастър дамери/.



Предстои оформянето на 58 кв.м цветни пространства, които ще бъдат украсени с разнообразни типове сезонни цветя. Новите дървета се засаждат откакто бе приключен главният ремонт на пл. "Свободата " и централната пешеходна улица "Васил Левски " до пл. "Ст. Стамболов ".

По време на ремонта са били отрязани единствено три дървета заради неприятното им положение. От старите дървета са останали 29, показват от общината.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР