В центъра на Ереван, близо до сградата на арменското правителство,

...
В центъра на Ереван, близо до сградата на арменското правителство,
Коментари Харесай

Поредна нощ на протести в Ереван

В центъра на Ереван, покрай постройката на арменското държавно управление, са почнали конфликти сред стачкуващи , искащи оставката на премиера Никол Пашинян, и служители на реда, заяви " Интерфакс ".

Сблъсъците са почнали, откакто група стачкуващи са почнали да замерят чиновниците на реда и постройката на държавното управление с камъни, бутилки и яйца.

Има потърпевши.

Демонстрантите упорстват за оставката на арменския министър-председател Никол Пашинян , като крещят " Никол е изменник ".

Полицията задържа най-активните протестиращи на инцидентен принцип.

По-рано един от водачите на опозицията Андраник Теванян след края на речите на митинга на опозицията прикани събралите се да се разотидат и да вземат присъединяване в митинга в четвъртък, само че група деятели останаха на площада и желаеха радикални дейности за оставката на Пашинян.
 Русия привика арменския дипломат поради враждебни дейности на Ереван
Русия привика арменския дипломат поради враждебни дейности на Ереван

Продължава да ескалира напрежението сред двете страни

Протестите в Ереван не престават втори ден на фона на изострянето на обстановката в Нагорни Карабах. След като стана ясно, че враждуващите страни са се споразумели за преустановяване на огъня в Карабах, парламентарната съпротива в Армения разгласи, че ще инициира импийчмънт на Пашинян.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР