В този момент е необходимо фирмите не само да продължат

...
В този момент е необходимо фирмите не само да продължат
Коментари Харесай

Премиерът: Бюджетът лети надолу, фирмите да работят и да си плащат

В този миг е належащо компаниите освен да продължат да работят, само че и да си заплащат налозите, с цел да се компенсират фирмите от засегнатите от пандемията браншове като туристическия. Това прикани министър председателят Бойко Борисов по време на инспекцията на трансформацията на военното летища " Узунджово " в буферен паркинг за тирове, пътуващи до Турция.

" Икономическите ограничения са мощни досега, в който се цялостни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, предстоящи до този миг, са 150 милиона лв. от осигуровки ", сподели Борисов

" Затова е витално значимо компаниите освен да работят, само че и да си заплащат налозите ", добави той.

По думите му в границите на ден-два се чака и комерсиалните банки да имат решения във връзка с заемите, които страната реши да се отпускат безлихвено в размер до 1500 лева на наложително спрелите работа хора болести ограничетелните ограничения против разпространяването на ковид.

" Полагаме старания, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към обособените органи, в случай че одобрявам, че един организъм е страната, да съумеят след рецесията да продължат да действат “, съобщи още министър председателят Борисов, представен от държавната пресслужба.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР