В това правителство повече от половината министри липсват, дори физически.

...
В това правителство повече от половината министри липсват, дори физически.
Коментари Харесай

Демерджиев: Денков се опитва да попълни липсата на министри и се прави на такъв

В това държавно управление повече от половината министри липсват, даже физически. Министрите би трябвало да споделят с хората, тъй че още първоначално трябваше да посетят протестиращите. Денков се пробва да попълни тяхната липса и се прави на министър. Това сподели някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев за „ Твоят ден “.

„ Целият модел на това ръководство е сгрешен. Гърбът на премиера е Пеевски, той реализира съглашението с протестиращите. То се оказа неудовлетворително, още един образец за сгрешен метод. Кабинетът би трябвало да е формиран от настоящи министри, познаващи секторите и предлагащи решения. Беше създадена тактика за развиване на енергетиката от служебния кабинет. Искахме да осигурим непоклатимост и развиване в бранша “, изясни той.

Според него може да бъде провокирана конституционна рецесия.

„ Нужни са промени, които да доведат до дейно правосъдие. Опасявам се, че новите предложения няма да го обезпечат. Същото важи и за тези при битката с корупцията. Нарушава се салдото сред управляващите, огромна част от препоръчаните правосъдни промени са от компетентността на Велико Народно заседание и е доста противоречиво дали може нормално да ги одобри. Настъпва се все повече в територията на прокуратурата тъй че да бъде още повече политически обвързана. Целта е да се отнеме от балансиращите функционалности на президента и да се предадат на законодателния орган. Как прокуратурата ще проверява висши политици откакто се излъчват от законодателния орган, който избира висшите кадровици. Няма действителна битка с корупцията на високите етажи, няма наказани и арестувани “, разяснява Демерджиев.

По думите му Народното събрание се е стремял да попречи на служебните кабинети в устрема им да стабилизират страната.

„ На процедура в бранш „ Сигурност “ няма промяна. Смяната на управлението на службите не е промяна. Не се показват имена, тъй като може би са смущаващи. Защо другояче да не се обсъдят? Лъжа е, че това е изискване на Австрия за приемането ни в Шенген. Ако бездействието продължи, още веднъж ще има отсрочване на участието. Целта на рекомендациите е да се реализиран действителни промени за битка с корупцията “, акцентира някогашният министър. И допълни, че има един единствено един разгласен случай на арестуван за търговия с избор, само че няма информация да му е повдигнато обвиняване.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР