В тези тревожни времена, в които живеем, искаме да споделим

...
В тези тревожни времена, в които живеем, искаме да споделим
Коментари Харесай

Браво! Българка покори Еверест: „Откажеш ли се, означава, че не си го искал достатъчно“

В тези тревожни времена, в които живеем, желаеме да споделим с вас един извънреден мотив за национална горделивост – българка покори „ покрива на света “ единствено преди няколко дни.

Това постижеие обаче не ѝ стига. Само след няколко дни тя съумява да изкачи четвъртия по височина връх в света, който е част от същата планинска верига – Лхотце.

Ето по какъв начин разказва претърпяното самата Силвия Аздреева:

„ На 15 Май в 06:00ч Непалско време стъпих на единственото място, където имаш гледка, каквато очите ти в никакъв случай няма да повярват, че е действителна.

Това, през което преминаваш, болежка от всевъзможен тип, неимоверните старания, психическите и физическите устойчивост и премеждия, ежечасовите ограничения, живота през тези месец и половина, който е безусловно оцеляване, да се приспособиш към “мъртвата зона” (над 8000м.) и да не спираш да се бориш с всички условия, които от самото начало са против теб, да не спираш и по този начин до върха…

Но откажеш ли се, значи че не си го желал задоволително.

27 часа по-късно на 16 Май, с още по-големи напъни поради насъбраната отмалялост и няколко на ден не спане, стъпих и на четвъртия по височина връх в света Лхотце 8516м., който въобще не отстъпва по безчовечен старания, само че и хубост! “

От няколко месеца в формалните си профили в обществените мрежи посредством поредност от любопитни постове тя ни дава въможност да се докоснем до скъпите прекарвания и компликациите, с които се сблъсква по пътя към задачата.

Проследете в нашата изложба цялото ѝ вълнуващо премеждие – от подготовката ѝ, през боядисването на великденски яйца в Непал, та чак до развяването на знамето на Петрич и щастливата равносметка:
 Вълнуващата история на българката, която покори Еверест и Лхотце за два дни  Вълнуващата история на българката, която покори Еверест и Лхотце за два дни  Вълнуващата история на българката, която покори Еверест и Лхотце за два дни  Вълнуващата история на българката, която покори Еверест и Лхотце за два дни
С това извънредно достижение Силвия става втората българка, която покорява връх Еверест (след сполучливото нанагорнище на Петя Колчева на 22 май 2009 година) и първата българка, която покорява връх Лхотце .

Браво, слънчево момиче! Гордеем се!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР