В Тетово бе обявен тридневен траур от днес до 11

...
В Тетово бе обявен тридневен траур от днес до 11
Коментари Харесай

След пожара в COVID отделение: Обявиха тридневен траур в Тетово

В Тетово бе разгласен тридневен печал от през днешния ден до 11 септември за жертвите на пожара, избухнал нощес в локалната мобилна болница, съобщи организация МИА, представена от Българска телеграфна агенция.
Съветниците показаха респект към жертвите, а кметът Теута Арифи заяви, че оживелите в пожара са в положително положение, само че не знаеше за какъв брой лица става дума. Засега няма информации обвързван ли е пожарът с спиране на тръби за О2.
Министерството на здравеопазването заяви, че по време на пожара в болничното заведение е имало 26 пациенти, 14 са починали, а 12 са трансферирани в болничното заведение в Тетово и животът им не е в заплаха. Няма потърпевши медицински лица.
Пожарът избухна нощес и за малко време изгоря целият Коронавирус център. В гасенето участваха над 30 пожарникари със седем коли. Пожарът бе угасен за към половин час.



Редица прояви бяха анулирани заради нещастието. Кабинетът на президента Стево Пендаровски заяви, че плануваните прояви във връзка 8 септември, Деня на независимостта, са анулирани. По-рано и други институции анулираха плануваните мероприятия.
Към момента няма публични данни за починали или потърпевши български жители при пожара в Тетово, осведомиха от българското външно министерство. Посолството ни в Скопие е в контакт с локалните управляващи и следи с нараснало внимание обстановката.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР