В терористичния акт края Москва има комбинация между религиозен организатор

...
В терористичния акт края Москва има комбинация между религиозен организатор
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков пред Lupa.bg: Собственикът на Крокус сити хол е работил с Тръмп

В терористичния акт края Москва има композиция сред набожен уредник и нерелигиозни причинители. Извършителят е ДАЕШ - Хорасан, който е централноазиатският клон на терористичната организация. ДАЕШ -Хорасан са съпротива на талибаните. Това изясни пред  Lupa.bg арабистът проф. Владимир Чуков.



  " Четиримата таджики, които видяхме по малкия екран, нямат изобщо отношение към религията, без значение, че и четиримата имат бради. Около 90% в терористичния акт край Москва е повтаряне на това, което виждахме през 2014-2019 година в Сирия и в Ирак. Отличителното в този момент е в известията, които подава " Ислямска страна " - към този момент станаха 5 за един терористичен акт. Преди беше единствено едно известие ", разяснява арабистът.

" От текста лъха светско мислене - нещо, което радикално го разграничава от това, което беше по времето на Сирия и Ирак. Най-голямата отлика е, че четиримата не са камикадзета. Лицата са закрити, гласовете са заглушени. Тези хора не считат да се самоубиват ", изясни проф. Чуков. 

„ 2 400 индивида от Таджикистан са минали пред редиците на Ислямска страна, През последните 3 години таджики са създали 25 терористични атентата, означи специалистът.



По думите му забавен е изборът на мястото за атентата - " Крокус сити хол ", чийто притежател е азербайджанец:

" Освен, че в тази зала са пели Ерик Клептън и Дуа Липа, през 2013 година е подписан контракт със притежателите на състезанието " Мис Свят " той да бъде извършен в тази зала. Един от съсобствениците на " Мис Свят " е Доналд Тръмп. Т.е. притежателят на  " Крокус сити хол " е имал за бизнес сътрудник един от сегашните претенденти за Белия дом - Тръмп ".



„ Русия желае да насочи вниманието към Украйна и Запада и да направи агитация за нейната война. Същото прави и Турция - доста постоянно споделя, че даден атентат е на ПКК, а в действителност той е осъществен от ДАЕШ. Има въпроси взела участие ли е Турция в атентата, каква е нейната роля, откакто двама от терористите са били там “, уточни арабистът.

Въоръжените нападатели от Таджикистан са влезнали за малко в Турция, с цел да възобновят разрешителните за престояване в Русия, само че радикализацията им не се е случила там, съобщи турски чиновник от сигурността.

Тъй като не е имало заповед за арест против нападателите, те са можели да пътуват свободно сред Турция и Русия. Двама от нападателите са напуснали Турция, с цел да заминат за Москва с един и същи полет на 2 март 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР