В териториалните планове трябваше да има нещо по-сериозно и адекватно.

...
В териториалните планове трябваше да има нещо по-сериозно и адекватно.
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: Замяна на базови мощности с прохождащи технологии и ВЕИ е абсолютно несериозно

" В териториалните проекти трябваше да има нещо по-сериозно и съответно. Вътре можеше да има много по-адекватни от софтуерна позиция неща. Затова и станаха митингите. Тези проекти бяха написани някъде, не бяха обсъждани с никого. Никой не знаеше по какъв начин наподобява това, което беше импортирано в Брюксел. "

Това мнение изрази пред БНР Кремен Георгиев, ръководител на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България.

Замяна на базовите мощности с ВЕИ-та е безусловно несериозно, акцентира Георгиев и продължи с рецензиите:

" Териториалните проекти трябваше да дадат визия по какъв начин ще наподобява енергетиката към края на този интервал. Но всякакви прохождащи все още технологии от сорта на

водород – зелен, наследник, червен не звучат съществено, защото това не е технология, която е всеобщо употребена на никое място по света към момента. "

Запитан за какво постигнатото съглашение устройва една част от протестиращите, а не устройва друга, Кремен Георгиев посочи, че " има много огромна разлика сред двете сфери ".

По думите му във времето до 2038 година, визирана в териториалните проекти, миньорите ще добиват все по-малко въглища, до момента в който тецовете има какво да вършат през това време, с цел да могат да продължат да работят по-късно в различен тип.

" Централите би трябвало да се преобразуват в по-екологични. Има доста разновидности за това. Работи се по доста зелени планове – промяна на горивна база, газификация… "

Георгиев предвижда по-скъпо парно през идния отоплителен сезон поради връщането на Данък добавена стойност от 9 на 20%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР