В тематичен парк на остров Аваджи, близо до град Кобе,

...
В тематичен парк на остров Аваджи, близо до град Кобе,
Коментари Харесай

Годзила оживя в японски парк

В тематичен парк на остров Аваджи, покрай град Кобе, е открита най-голямата в света, най-малко съгласно самите японци, статуя на Годзила.

" Като жива е ", споделят почитателите за това 23-метрово страшилище. С това може да се спори, защото в началото растежът на Годзила беше избран на 50 метра, а в последния филм " Годзила 2: Цар на чудовищата " звярът се извиси на 120 метра. Но по един или различен метод чудовището дава обещание доста да усили притока на гости в парка, изключително откакто на най-смелите се дава обещание разходка с бънджи в пастта на звяра, заяви Би Би Си

Всъщност Годзила от остров Аваджи отстъпва по мярка на кинематографичните си „ братовчеди " (и това е разбираемо, тъй като е невероятно да се конкурира с комбинирано снимане, да не приказваме за цифрова графика), само че звярът е доста по-голям от всички останали негови превъплъщения отвън екрана. Например известната глава на чудовището от постройката Тохо в Токио е висока „ единствено " 12 метра.

Новата фигура, която е налична за посетителите от през днешния ден, изобразява Годзила с необятно отворена уста, от която стърчат много ужасни зъби.

Авторите на скулптурата се придържат към някакъв трик: тялото на чудовището е като че ли на половина прикрито подземен, намекващо за същинските му великански размери.

Днес Годзила е известна надалеч отвън Япония с помощта на многочислени филми (има повече от 30), карикатури, играчки, видео игри и комикси, да не приказваме за другия франчайз. Всичко стартира с кино лентата от 1954 година " Годзира ", сниман в студио Тохо от режисьора Исиро Хонда. Всъщност Годзила (японците имат проблеми със звука " l " ) е кръстоска сред godzira (горила) и kujira (кит)

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР