В телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в неделя,

...
В телефонен разговор с руския президент Владимир Путин в неделя,
Коментари Харесай

Израелският премиер предложи на Путин посредничество за спиране на огъня в Украйна

В телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин в неделя, израелският министър председател Нафтали Бенет е предложил посредничеството си за прекъсване на военните дейности в Украйна, заяви пресслужбата на Кремър, представена от ТАСС.

Путин на собствен ред уведомил Бенет за провежданата в отбраната на Донбас специфична военна интервенция. " Също по този начин беше маркирано, че съветска делегация към този момент се намира с беларуския град Гомел и е подготвена на договаряния с представители на Киев, които, проявявайки променчивост, до момента не са се възползвали от тази опция ", написа в изказването.

Разговорът е бил извършен по искане на израелската страна.

Още преди ден се появиха информации, че Бенет може да влезе в ралята на медиатор за решение на спора сред двете страни, защото се намира в положителни връзки както с Путин, по този начин и със Зеленски.

По-рано денем прессекретарят на съветския президент – Дмитрий Песков, разгласи, че в делегацията, изплатена в Беларус за договарянията, има представители на министерствата на външните работи, на защитата, както и на администрацията на президента. Ръководителят на делегацията – помощникът на президента Владимир Мединский, съобщи, че Москва ще чака отговор за договарянията до 15 часа минско време, което съответствува с московското.

Украинският президент Володимир Зеленски обаче отхвърля договарянията да са в Беларус, обвинявайки страната, че дава територията си за нашествието на Русия. Всякъде другаде, само че не и там, съобщи Зеленски и предложи още веднъж Варшава и Будапеща, прибавайюки към тях и Истанбул и Баку.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР