В телефонен разговор поздравих за победата президента на Република България

...
В телефонен разговор поздравих за победата президента на Република България
Коментари Харесай

Заев: С Румен Радев ще работим за общо бъдеще

В телефонен диалог поздравих за успеха президента на Република България Румен Радев. Това написа македонският министър председател Зоран Заев часове откакто бе оповестено, че Радев е избран отново за държавен глава.

" Пожелах всичко най-хубаво за нашия комшия и целия български народ. Разбрахме се, че България и Република Северна Македония ще продължат, посредством разговор и взаимно съгласие, да търсят решения в името на общото европейско бъдеще ", съобщи Зоран Заев.

Междувременно Зоран Заев заяви, че във вторник на съвещания на Централния и Изпълнителния съвет на Социалдемократическата партия ще бъде доказана оставката му и ще стартира процедурата по желание на нов водач.  Също за вторник водачът на „ Алтернатива “ Африм Гаши разгласи, че партийните органи ще обсъдят дали ще останат в съпротива или ще одобряват поканата за присъединяване в държавното управление, с цел да приключи целия му мандат до 2024 година

Властите в Северна Македония очакваха с боязън края на изборния месец у нас, защото се надяват новата власт в България да промени позицията си за ветото на Северна Македония, което наложихме над еврочленството й. 

Новото българско държавно управление ще би трябвало да се оправи с въпроса, оставен отворен от предните кабинети, във връзка с упражненото право на несъгласие за начало на договаряния за участието на Северна Македония в Европейски Съюз. Според анализатори спечелилите изборите в България гледат позитивно на вероятен излаз от безизходицата. 

Дори в България да бъде образувано държавно управление, което би желало да деблокира тематиката против нещо в подмяна и отдръпна ветото, това може да не стане до 14 декември, когато ще има среща на върха на Европейски Съюз и Скопие се надява европейските сътрудници да вземат позитивно решение във връзка с участието на Северна Македония. Франция желае въпросът да бъде решен в границите на декември, защото в противоположен случай ще бъде трансфериран за нейното председателство на Европейски Съюз. Американците и германците също желаят, по други аргументи, тематиката да бъде завършена. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР