В тежките времена, в които живеем стресът и напрежението понякога

...
В тежките времена, в които живеем стресът и напрежението понякога
Коментари Харесай

Храни, които помагат в борбата с депресията

В тежките времена, в които живеем стресът и напрежението от време на време могат да вземат връх и да въздействат на нашата душeвност. Понякога това се случва даже незабелязано и стигаме до положение на обезсърчение, липса на предпочитание за развиване и да вършим каквото и да било. Това обаче е една от сериозните неточности, които можем да създадем, тъй като в никакъв случай не би трябвало да оставаме подвластни на депресията, а колкото се може по-бързо да излезем от нея. За тази задача могат да ни оказват помощ доста неща като разнообразни лечения, спорт, психолози и така нататък Храната обаче също е доста значима в тази тежка битка, въпреки от време на време нейното въздействие да е подценявано. Ето някои образци:

Богати на мазнини риби. Сьомга, сардини, херинга и скумрия са богати на витамин D. Проучванията през годините са потвърдили, че точно той въздейства извънредно доста на настроението, спомага за намаляването на умората, а също по този начин благоприятства за сърдечното здраве.

Зеленчуци. Имате ли мемоари по какъв начин като дребни родителите ви, бабите и дядовците ви са упорствали да не ставате от масата, без да си изядете зеленчуците? Тогава може и да не са ви били обичаните, само че те имат доста потребни свойства. Както се досещате, едно от тях е точно спомагането на битката с депресията. Освен най-различни витамини, зеленчуците съдържат също фолиева киселина, ниският банкет на която също оказва отрицателно въздействие на организма. Дори и да не страдате от меланхолия, консумирайте задоволително зеленчуци, тъй като те укрепват имунната ви система.

Орехи. Всички знаем какъв брой потребни са ядките, изключително суровите. Орехите да вземем за пример са имат удобно деяние върху мозъка, а също така са богати и с Омега-3 мастни киселини, източник на протеини, които контролират равнищата на кръвната захар. Ето за какво е доста значимо да си набавяте нужната доза от тях.

Пилешко месо. Дори и да не сте най-големите фенове на месото, целесъобразно е понякога да хапвате най-малко пилешко, само че с цел да е потребно, е значимо то да е от домашно отглеждани птици. Наред с протеините, които съдържа, в него има и триптофан, помагащ за производството на по този начин значимите мелатонин и серотонин.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР