В тече разследване по огромен скандал за укриване на данъжи

...
В тече разследване по огромен скандал за укриване на данъжи
Коментари Харесай

Скандал за 7 млн. евро в Италия: Българин помагал на "Мино Райола на Изтока"?

В тече следствие по голям скандал за укриване на данъжи и пране на пари за 7 милиона евро. Прокуратурата в Милано се е заела със случая против северномакедонския управител с ирландски паспорт Абдилгафар Рамадани.
Името на българина Петър Пейчев пък е забъркано, защото се счита, че той е един от помагачите на Рамадани, който е известен като " Мино Райола на Изтока ". Тече следствие за всички забъркани към случая, в това число и Пейчев, осведоми " 24 часа ", базирайки се на информация от организация ANSA.
Ювентус, Интер, Милан, Фиорентина, Рома, Каляри, Верона, СПАЛ, Торино и Фрозиноне би трябвало да предадат цялата налична документи за взаимната си работа с Рамадани на заместник-прокурора Джовани Полици. Уточнява се, че клубовете не са част от следствието.
58-годишният футболен сътрудник не е подавал данъчни заявления и проверяващите имат вяра, че е отклонявал пари към офшорни сметки в Малта. Грози го затвор от 2 до 5 години поради неподаването на декларация, а настрана прането на пари в страната се санкционира още по-сурово - със затвор от 4 до 12 години.
Съмнителни са прехвърлянията на звезди като Федерико Киеза (от Фиорентина към Ювентус) и Миралем Пянич (от Ювентус в Барселона). Някои от най-популярните клиенти на северномакедонеца пък са Маурицио Сари, Калиду Кулибали, Анте Ребич, Самир Ханданович.

Фирмите, които е употребявал Рамадани, както и техните седалище, са Primus sports consultancy limited (Дъблин), Lian sports limited (Малта), Lanigan management Ltd (Малта), Joste consultancy (Малта), Dito trading and consultancy Ltd (Малта), Preston development limited (Великобритания) и Fi agency consultin Ltd, която е записана в България).
" Клубовете са задължени да дават и заплащанията към следните лица, които се подозират, че помогнали на Рамадани - Пиетро Чиоди и компанията му Pietro Chiodi soccer management Srl, Виктор Колар, роден през 1972 година в Чехословакия и регистриран сътрудник в олимпийския комитет и футболната федерация на Италия, Петър Пейчев, роден в България през 1985 година и също регистриран на двете места, и компанията PMRS management ЕООД, основана в София, на която той е основен акционер, Томислав Ерцег, роден в Сплит (Хърватия) през 1971 година и също фигуриращ в двата регистъра и представител на компанията Promotio victorum Doo, Алесандро Пелегрини, роден в Коле Валд д`Иеса (Сиена) и регистриран в Албедо (Швейцария) и акционер в Am procure sportive Sagl, записана в Солдуно (Швейцария) " - написа " 24 часа ", базирайки се на информацията от Ansa.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР