В театъра има много талантливи млади хора, които дават надежда.

...
В театъра има много талантливи млади хора, които дават надежда.
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова с изказване за съвременните млади хора

" В театъра има доста надарени младежи, които дават вяра ". Това сподели в изявление за Българска телеграфна агенция в Русе огромната българска актриса Стоянка Мутафова.

В библиотеката в крайдунавския град тя и щерка й - Мария Грубешлиева-Муки, показаха пред препълнената зала през вчерашния ден вечерта биографичната книга " Добър вечер, столетие мое! ".

Мутафова съобщи, че се усеща доста добре в Русе, защото от тук е татко й Константин Мутафов - публицист, драматург, преводач, журналист, един от създателите на Народния спектакъл и на Архивния отдел на Националната библиотека " Кирил и Методий ".

По мотив на наближаващия й рожден ден - 2 февруари, актрисата сподели, че не чества персоналните си празници.

Чувствам се доста добре, заради това, че татко ми е от тук, Русе. Той доста обичаше Русе, дори имаше един роман - " Ех, ти Дунав мой ". Много обичаше Дунава, лозята, гроздобера. Все за Русе говореше непрестанно. Русе е прекрасен град, има хубави старинни къщи. Това са прелестни къщи. В София такива къщи към този момент няма. Като дойда тук, малко се усещам като в чужбина, сподели Мутафова.

На въпрос на Българска телеграфна агенция " Какво разбрахте от живота? ", актрисата отговори - Животът като цяло е хубаво нещо. Добре, че съм се родила, че да позная живота и да видя, че има живот. Защото има някои, които не са се родили или са се родили, само че са живели малко. Аз живях пълноценно. Не съм удовлетворена от всичко това, можеше доста, доста повече. Но това не зависеше от мен, а пък може и от мен да е зависело - не съм доста предприемчива. На мен ми би трябвало човек да ме дръжка малко.

" Вижте, аз доста не отивам на спектакъл, защото претърпях контузия. Падна на главата ми нещо доста тежко и ми лиши, не ми е лишило зрението изцяло, виждам, само че не мога да чета. А доста четях, доста, доста, доста. Първите години доста тежко понасях това, бях стигнала до самоубийство, тъй като по какъв начин по този начин ще пребивавам без четене. Но се научих да пребивавам. С лупа чета, само че не е четене това - друго си е да вземеш книга, да я отвориш, да се наслаждаваш, да мислиш върху нея. Текстът за функциите ми го усилват, с цел да мога да чета с очила. В началото това го понасях доста тежко, само че полека-лека привикнах. А някои ми викат: " Не си изтървала доста ", сподели още актрисата. 

/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР