В тази статия ще научите за 7-те най-често срещани сексуални

...
В тази статия ще научите за 7-те най-често срещани сексуални
Коментари Харесай

Вижте кои са най-често срещаните сексуални проблеми при двойките

В тази публикация ще научите за 7-те най-често срещани полови проблеми при двойките:
Прочетете още
1. Еректилна дисфункция

Еректилната дисфункция или импотентността е постоянно срещана при мъжете – както при по-възрастни, по този начин и при млади.

Това съставлява неспособността на мъжа да реализира и задържи ерекция. Причините за това са разнообразни, постоянно физически, да вземем за пример отмалялост, алкохол или диабет. При психическите стресът и тревогата са най-често срещаните.

Всъщност, макар че постоянно се счита, че еректилната дисфункция се дължи на психически проблеми, понастоящем е известно, че огромна част от случаите на импотентност са породени от здравословни проблеми, нормално свързани с кръвоснабдяването на пениса.

2. Вагинизъм

Това се случва при дамите и може да се дефинира като стесняване на влагалището при опит за навлизане, което прави половия акт неосъществим или доста сложен. 

3. Преждевременна еякулация

Често срещан и нежелателен проблем за мъжете, въпреки доста двойки да го пренебрегват. 

Представлява еякулация сега на навлизане в женското влагалище или даже преди начало на половия акт. Този проблем нормално поражда тъга и доста неодобрение в двойките. 

Преждевременната еякулация е най-често срещаният полов проблем при мъжете и разпространяването му варира при сред 20% и 30% от представителите на пола.

4. Аноргазмия

Това е здравословен проблем, който визира най-вече дами, само че може да се срещне и при мъже. Представлява неспособност за постигане до оргазъм. При мъже, в множеството случаи, аноргазмията не се съпътства от еректилна дисфункция.

Често дамите са принудени да подтикват оргазми, което оказва психическо влияние. 

Доказано е, че сред 6% и 11% от дамите в никакъв случай не са имали оргазъм, а на 50% до 75% от представителките на нежния пол им се случва прекомерно рядко.

5. Промяна на половото предпочитание

Известно още като хипоактивно разстройство на половото предпочитание, това се случва доста постоянно и е сериозен проблем при двойките.

Обяснява се с неналичието на полови мисли или стремежи към някого. Това може да засегне любовните връзки, защото води до отдалечаване на сътрудниците.

6. Разстройство на половата възбуденост

Отнася се до неналичието на отговор на полови, физически или умствени тласъци. Лицето нормално няма реакция нито при мастурбация, нито при милувки и целувки.

7. Диспареуния

Това е болежка, дискомфорт или парене по време на навлизане, което кара вагината да се свие, причинявайки мощна болежка на дамата и липса на наслаждение от секса въобще.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР