В тази ситуация е възможен само експертен кабинет, само тази

...
В тази ситуация е възможен само експертен кабинет, само тази
Коментари Харесай

Депутат от БСП не приема препоръката на президента: Възможен е само експертен кабинет

„ В тази обстановка е вероятен единствено експертен кабинет, единствено тази формула може да провокира единодушие “, това съобщи пред депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов от Българска социалистическа партия.

Това се случи единствено няколко часа, откакто президентът връчи на партията третия мандат за сформиране на постоянно държавно управление и предложи:

" Да се заложи на познати персони. България има потребност от водачество. Размиването на политическата отговорност зад експертен кабинет няма по какъв начин да позволи проблемите ".

По мотив това кой ще бъде препоръчан за министър председател в едно вероятно държавно управление, Симов разяснява, че би трябвало да се търси надпартийна фигура, само че не сподели съответни имена.

На въпрос дали Българска социалистическа партия би поканила служебни министри, Симов изреди имената на Янаки Стоилов, Бойко Рашков, Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, като фигури, които той персонално би поканил.

„ Петков и Василев имат капацитет за бъдещи партийни водачи, „ Демократична България “ са сложени под огромна опасност “, означи обаче той във връзка изказванията, че двамата не мислят да вземат участие в нов кабинет, а да влязат в нова партия.

„ Отговорността е тежка. Трети, финален опит за мандат и на нас се пада огромната задача да се опитаме да съставим работещ кабинет. Още е рано да приказваме кой ще е виновен, в случай че не съставим кабинет. Има време за здрав разсъдък, не може да се живее безпределно в полуда и схеми, и в политически маневри. Трябва да се сътвори ръководство, което да посрещне провокациите “, сподели още Симов.

Според него левицата е единствената партия, която може и продължава да води разговор с всички останали и е било разумно мандатът да отиде точно при тях.

„ Гласуването на бюджета сподели, че болшинство може да има, когато би трябвало да се свърши съответна работа. Нашата задача е да забележим допустимо ли е да се случи това “, сподели още Симов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР