„В тази ситуация е възможен само експертен кабинет, само тази

...
„В тази ситуация е възможен само експертен кабинет, само тази
Коментари Харесай

Александър Симов: В тази ситуация е възможен само експертен кабинет

„ В тази обстановка е вероятен единствено експертен кабинет, единствено тази формула може да провокира единодушие “, счита Александър Симов от Българска социалистическа партия, които ще се опитат да осъществят държавно управление с третия изследователски мандат.

Относно кой ще бъде препоръчан за министър председател в едно вероятно държавно управление, Симов разяснява, че би трябвало да се търси надпартийна фигура, само че не сподели съответни имена.

„ Отговорността е тежка. Трети, финален опит за мандат и на нас се пада огромната задача да се опитаме да съставим работещ кабинет “, сподели Симов. Според него левицата е единствената партия, която може и продължава да води разговор с всички останали и е било разумно мандатът да отиде точно при тях.

„ Гласуването на бюджета сподели, че болшинство може да има, когато би трябвало да се свърши съответна работа. Нашата задача е да забележим допустимо ли е да се случи това “, сподели още Симов.

На въпрос дали Българска социалистическа партия би поканила министри от служебния кабинет в своето проектоправителство, Симов изреди имената на Янаки Стоилов, Бойко Рашков, Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, като фигури, които той персонално би поканил.

„ Петков и Василев имат капацитет за бъдещи партийни водачи, „ Демократична България “ са сложени под огромна опасност “, сподели Симов.

„ Още е рано да приказваме кой ще е виновен в случай че не съставим кабинет. Има време за здрав разсъдък, не може да се живее безпределно в полуда и схеми, и в политически маневри. Трябва да се сътвори ръководство, което да посрещне провокациите “, счита Симов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР