В тази безпрецедентна ситуация, когато хиляди невинни хора са принудени

...
В тази безпрецедентна ситуация, когато хиляди невинни хора са принудени
Коментари Харесай

Хотел в Балчик отваря за бежанци

В тази невиждана обстановка, когато хиляди почтени хора са принудени да изоставен домовете си в Украйна, бягайки от войната, считаме за собствен дълг да дадем заслон на колкото се може повече бежанци, доста от тях етнически българи. Това е освен наш честен и човешки дълг, само че и дълг пред нашата родова памет. Това споделя Симеон Господинов – притежател на хотел „ Хелиос “ в Балчик, който отваря три месеца по-рано от плануваното. Не като хотел, а като място за подслоняване на военни бежанци. Базата може да приюти все още 20-30 фамилии.

„ Преди съвсем 200 години предците ни са прокудени от Одринска Тракия и са намерили кей в началото в Бесарабия, а по-късно в Северна Добруджа. А преди 82 години, вследствие на Крайовската конвенция, целият ни жанр по бащина линия е изселен от Северна Добруджа в България. Това става измежду зима, ненадейно и в доста тежки условия. Тогавашните български управляващи и общество се оказват на висотата на историческия миг и съумяват да провеждат приемането и настаняването на към 70 000 изселници.

Вече се свързахме с една от организациите на българите в Украйна и ще предоставим безплатно хотел „ Хелиос “ за краткотрайно подслоняване на бежанци. Независимо дали са българи, украинци или руснаци. Ние сме на първо място хора.

„ Няма път към мира. Мирът е пътят. “ – споделят на фейсбук страницата си от хотела, написа TravelNews.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР