В търсене на справедливост и възмездие родителите на седемгодишната Моника

...
В търсене на справедливост и възмездие родителите на седемгодишната Моника
Коментари Харесай

Съдът пак втрещи! Полицаят, който уби 7-годишната Моника на зебра, няма да лежи на топло

В търсене на правдивост и отмъщение родителите на седемгодишната Моника стигнаха до основния прокурор. Те са възмутени от присъдата на служителя на реда, който блъсна детето на пешеходна пътека.

Според претекстовете на съдията да причиниш гибел не е задоволително за ефикасна присъда. Освен това да караш в обитаемо място със 73 километра в час, вместо 50 е превишение " в минимална степен ". Прокуратурата стачкува условната присъда.

" Едно малко дете беше убито на пешеходна пътека, спазило закона. Един палач е на независимост. Едно семейство е почернено. Днес трябваше да честваме рожден ден, а ние сутринта отново бяхме на гробищата ", сподели пред Българска национална телевизия бащата на Моника Марин Калоферов.

" Дори като майка не ми дадоха право да знам за какво той е наказан условно. Как може по този начин, къде е тази страна, къде са тези закони? ", сподели майката на Моника Блага Калоферова.

Това са думите на една майка и един татко, изгубили детето си на 7 години. Малката Моника през днешния ден има рожден ден и е трябвало да навърши 9, само че на 19 юли 2021 година по обяд в центъра на село Братаница на пешеходна пътека е пометена от автомобил, ръководен от служителя на реда Владимир Панайотов. Окръжният съд в Пазарджик осъжда Панайотов на 4 години и 8 месеца затвор дейно, само че Апелативният съд в Пловдив понижава наказването на 3 години, освен това условно. Блага Калоферова схваща това от едно известие.

Родителите на Моника не са получили претекстовете на съда. " По света и у нас " обаче разполага с тях. Пловдивският апелативен арбитър Васил Гатов е записал в тях, че гибелта на седемгодишното дете не е причина присъдата на Владимир Панайотов да бъде ефикасна.

Съдът отбелязва, че жалбата на юриста на подсъдимия е бланкетна, само че прави оценка пледоарията на бранителя в правосъдна зала като поднесена с извънреден юридически нюх и впечатляваща вербална еквилибристика. Приема причините, че ефикасното наказване е незаслужено. Според арбитър Гатов е потвърдено, че сега, в който служителят на реда опустошава Моника, е управлявал автомобила със 73 км в час, само че превишението на позволената скорост с 23 км приема, че в " минимална степен надвишава открития лимит за придвижване в обитаемо място ".

" Виждате, че всичко се трансформира, хората се трансформират, към този момент поколенията са други. Стига с тия остарели закони. Защото един палач няма по какъв начин да се разкарва по този начин с колата си по пътищата. Бързал за работа, хубаво досие имал, това няма по какъв начин да е цялата причина и той да е на независимост ", споделя майката на Моника.

Още предходната година околните на Моника желали служителят на реда Владимир Панайотов да бъде отхвърлен от работа.

" Въпреки това те го оставиха да работи като служител на реда. Той употребява въздействието си и това се вижда по присъдите, които получава ", споделя Иван Спасов.

В понеделник околните на Моника се срещнаха с основния прокурор Иван Гешев.

" Искам да създадем нещо, с цел да предотвратим това ликвидиране и това безвластие ", сподели бащата на Моника.

" Разговаряхме. Какво сме говорили, повярвайте ми, не желаете да знаете. Понеже някои хора се упражняват по тази тематика, ще имат право да се упражняват, когато застанат против тези хора и видят защо става въпрос, в случай че могат да го преживеят по-късно ", сподели Иван Гешев.

" Искаме просто съдът да си свърши работата. Толкова ли е мъчно да желаяме правдивост? ", сподели Марин Калоферов, бащата на Моника.

" Исканията ни са за незабавни промени в Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс, тъй като при такива остарели закони за жалост убийците на пътя се измъкват ", сподели Иван Спасов.

Според Апелативният арбитър Васил Гатов няма значение, че злополуката е станала по обяд в центъра на селото на оживено място. Потърсихме пловдивския магистрат за коментар, само че от Апелативния съд отхвърлиха.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР